Aardbeienbaksels, herziene versie

Aardbeitaartjes

Ik ben zo zot van de achterste cake dat ik twee exemplaren wou bakken om toch zeker genoeg te hebben (ik vind eten nogal belangrijk weet u), maar dat leek mij bij nader inzien nogal belachelijk dus bakte ik in de plaats wat andere taartjes.
Het plan was om tevoorschijn te komen met zes zeer elegante, verfijnde aardbeien-slagroomtaartjes maar dat was niet echt het geval, het werden deze, nogal logge exemplaren. Best te eten, want als de ingrediënten slagroom, koekjesdeeg, chocolade en aardbeien zijn moet er al veel tegenzitten wil het niet smakelijk zijn.
De taartjes zijn volgens dit recept gemaakt maar ipv ricottavulling nam ik gewoon slagroom opgeklopt met wat citroensap en suiker. Op het koekje streek ik wat warme chocolade zodat de slagroom het niet meteen wak zou maken. Nog wat finetunen en dan kan dit helemaal perfect worden.

De bovenste taart, die van gisteren, daar weet ik nu het fijne van, ik deel u even het versimpelde, gewogen recept mee.
-85 gram boter
-180 gram suiker
-220 gram bloem
-Een half zakje bakpoeder ttz 10 gram
-1/2 tl zout
-1,25 dl melk
-1 ei
-500 gram aardbeien, steeltje er af en in twee gesneden

-Verwarm de oven voor op 200°
-Meng de boter met de suiker en voeg dan het ei toe.
-Doe het zout en het bakpoeder bij de bloem en voeg dit om en om met de melk bij het mengsel zodat je een mooi lopend beslag krijgt.
-Giet dit beslag in een vorm, verdeel er de aardbeien over en bestrooi dit met wat fijne suiker.
-Zet een kwartier in de oven, verlaag de temperatuur dan naar 175 en bak nog een half uur.
-Haal uit de oven, laat even afkoelen en u hebt een heerlijk stukje cake.

Den drank
Drinken deed ik ook, een aperitiefje van champagne met vlierbloesemsiroop versiert met een aardbeitje en een toefke munt. Aperitief uit den hof, scoren!


Den Abel
Abel had zich voor de verjaardag van zijn vader extra opgetut.
Zo zijn we wel, kosten nog moeite sparen!