dinsdag 14 juni 2011

Week 24

Week 24
Week 24, ook wel de week met de kreemglace, week 25 wordt voorzekers die met het dieet.
Het is nl. zo dat Mr Zsazsa een nieuwe hobby heeft: ijskreem maken, momenteel hebben we de volgende vier smaken in de aanbieding, vanille, pure chocolade, aardbeien en aardbeiensorbet, en dat laatste -en voorlaatste eigenlijk ook- is waarlijk om duimen en vingers af te likken, maar dat doe ik dus niet, ik schep gewoon nog een portie op.

Goed, buiten de kreemglace ga ik ook andere dingen eten, dingen die zo goed als allemaal uit Plenty komen, de zomer kan niet meer stuk met een kreemmachine en Yotam Ottolenghi!

Wat zat er in de zak: Vanalles! Tomaten, een busseltje wortelen, Chinese kool, champignonnen, 2 rode paprika's, prei, selder en tuinkers.
Wat staat er in den hof: Peultjes, erwtjes, snijbiet, spinazie, sla en vast nog wel wat als ik wat papavers zou uittrekken, maar ik krijg het niet over mijn hart, al die zoemende bijtjes 's morgensvroeg, ik word daar gelukkig van. Volgend jaar dus een stuk apart voor allemaal bijenbloemen en uitzoeken van wie die bijen zijn zodat ik achter een potje honing kan gaan.
Maandag: Toen kookte ik niet en at dus op een ander.
Dinsdag: Polenta met champignons en kruiden en een slaatje met gegrilde, gemarineerde paprikareepjes.
Woensdag: Nieuw patatjes met zalm, crème fraîche, mierikswortel en tuinkers, iets gelijk hier met een salade van peultjes, erwtjes en veel kruiden.
Donderdag: Paella, écht een superrecept!
Vrijdag: Orzo met spinazie, feta en amandelen, Sarah mailde mij vorige week dit recept en ik moest dat gewoon proberen, ik testte het uit met buurvrouw n°9 en al ons kinders en het werd unaniem goedgekeurd.
Zaterdag of zondag: Nog eens de soupswapsoep van Evelien, ik ben daar nog altijd wreed over te spreken en dat is zo gezellig weekends.

Allee nu ga ik aan de aardbeiensorbet beginnen en een gemakkelijkere broek aandoen voor vanavond, u komt toch ook?

9 opmerkingen:

  1. u recepten zien er altijd heeerlijk uit dus het zal weer lekker zijn !

    groetjes
    Marie

    ps : gij als SUPER KOKIN hebt gij al es macarons gemaakt ?
    pss: laat het mij weten ! :)
    want mij lukt dat dus TOTAAL niet !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh,spijtig dat ik naar die lezing niet kan gaan :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Antoine De bijenhouder14.6.11

    Om te weten te komen van welke bijenkorf de bijtjes komen: gewoon naar hun rugnummer kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Krijgen we ook de recepten van mijnheer Zsazsa? Heb ook sinds 3 dagen een ijsmachine :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer, dat van Olmen wist ik niet,kwoon int centrum..niet centrum van Olmen...

    In Olmen gaat mijn wederhelft bietensap voor me kopen...schijnt goed te zijn voor mij...als ook blauwe bessensap...ik ben kankerpatiente....

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem14.6.11

    heb je geen rode bessenstruik staan? zelfde recept als aardbeien, superlekker!!
    ook aan te raden : watermeloenijs, bramenijs, amarettoijs, walnotenijs, witte chocolade ijs met frambozensaus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem14.6.11

    oh, krijgen we dan een verslagje van de lezing?
    alvast mercikes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke inspiratie weer, dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben ook zo ongelooflijk gek van Plenty! Heb je de smoky frittata al gemaakt? Die is heerlijk. De paëlla staat deze donderdag nog eens op het menu.

    BeantwoordenVerwijderen