Ik kan niet geloven dat ik ooit geen konfituur maakte en ik ben nog maar pas begonnen!
Kunt ge geloven dat ik daar gelukkig van word, zo'n beetje zencontent zo.
Volgens mij wordt konfituur de cupcake van 2012: er zit een ongezonde hoeveelheid suiker in, tijdens het maken waan je je de perfecte huisvrouw, het is maakbaar in allemaal kleurtjes, je kan het kadoo doen in een leuke verpakking en het plakt. Maar dat is nog niet alles, konfituur heeft nog meer te bieden: het blijft een eeuwigheid goed, je moet er geen workshops voor volgen, het moet niet in een keer op en het is écht lekker, toch wel het groots denkbare verschil.
Ik ging deze keer voor pruimen.
In stukskes, suiker er onder, wat citroensap erover en een uur of twee laten staan.
Dan krijg je dit, de besjes zijn vlierbessen en kwamen er halverwege bij, niet omdat dat zo moet maar omdat ik ze toen pas zag hangen.
Als al de suiker opgelost is in het vrijgekomen sap het vuur op en dan maar wachten op het geleermoment dat zo rond het kwartier kwam schat ik.
In potten, deksel er op en klaar!
Exacte gegevens voor 3 liter konfituur:
2,5 kilo pruimen, in vier, pit er uit.
Wat bessen naar goesting, braam, zwarte, bos, vlier, ...
2 kilo suiker
3 citroenen