Week 27

Abel en de weekmenu
Week 27, de week waarin de tent werd opgezet en ik noodgedwongen mee moest gaan slapen ipv hier mijn weekmenu te posten. Niet dat ik dan nu uitgeslapen ben want ... man, wat kan dat kind zagen, te warm, te koud, nog plassen, tanden vergeten te poetsen, toch nog eens een ander deken proberen, neen, toch maar in de slaapzak, neen, mijn zaklamp moet aan en het lippeke van de rits moet boven sluiten en niet onder want dan vind ik dat vannacht niet. Als klap op de vuurpijl was Mr Zsazsa ook nog op het geweldige idee gekomen om een walkie talkie mee te geven, en lag ik tot half twaalf naar gebiep en geruis te luisteren. Vandaag slaapt hij alleen. In zijn bed en ik in de tent ver weg van alle kinderen.

Week 27, goed, wat aten we, weer voornamelijk uit Plenty, vrijdag krijgen we bezoek en maak ik drie dingen uit het boek, voor overtuigde carnivoren, altijd lollig.

In de groentemand: witte kool, wortelen, komkommer, broccoli, sla, tomaten, champignons
Maandag: Pasta met pikante saus en gegrilde courgettes, simpel simpel simpel maar zo lekker, terwijl de saus staat te pruttelen en het water voor de pasta bijna kookt snij ik wat courgettes uit de tuin in plakjes van een halve cm. Die plakes een klein beetje insmeren met olijfolie, in de grillpan tot ze aan beide zijden zwarte streepjes hebben en dan besprenkelen met meer olijfolie, wat wijnazijn, peper en zout en een hoop kruiden. Ik eet die courgettes met mijn handen, dichtvouwen met al die lekkere kruiden er tussen en hap, schrok, weg.
Dinsdag: Knapperige pappardele met champignons en broccoli.
Woensdag: Pizza met ofwel ei, spinazie en pecorino ofwel (voor de kinderen dus) lekker banaal met tomaat en kaas en voor iedereen rucolasla met pijnboompitten en parmezaan.
Donderdag: Gebakken kikkererwten met Griekse yoghurt en groene couscous
Vrijdag: bezoek: voorgerecht: gemarineerde mozzarella met tomaten, hoofdgerecht: pastasalade met gebakken courgette en een slaatje van waterkers met pistachenootjes, nagerecht: zelfgedraaid ijs door Mr Zsazsa.
Weekend: Als er gekookt wordt komt het volledig uit de tuin, ik heb wat gebladerd en dat zouden dan wel eens de omelet met snijbiet of de quesadillas kunnen worden.

De maandag
De maandag

Goeiemorgen!
De dinsdag

Abel en de weekmenu
De middag