maandag 7 november 2011

Week 45

Week 45

Tijdens de bezinning over welke knoop de weekmenu opgesteld.
Niet tussen de soep en de patatten, maar tussen het gat en de knoop dus eigenlijk.

Vandaag wordt het de waanzinnige pompoen-linzensoep die ik de afgelopen week ontdekte, zo lekker en zo makkelijk, ik ga u straks eens een gedetailleerd recept geven.
Morgen aardappelwafels met ratatouille, de ratatouille is een recept van Dorien, ik was eigenlijk een soort van vleesloze haché parmentier van plan maar kwam dit recept tegen op haar site en als Dorien zegt dat het goed is ...
De wafels zag ik vorige week in een of ander kookprogramma, aardappelpuree maken met veel verse kruiden, boter en een ei en daar wafeltjes van bakken, dat wordt scoren!

Woensdag maak ik de bejubelde rigatone met walnoten, chili en mascarpone uit Vegalicious.

Donderdag bak ik nog eens brood, ik vond ergens een recept met bakpoeder, zonder rijzen dus, ik ga dat eens testen, erbij geef ik soep, misschien wel tomatensoep met ballekes.

Vrijdag iets lichts, 's avonds ga ik naar Stiel & Stijl en ik wil daar wel veel taart eten, dus koos ik de herfstige couscous, ook weer van Dorien, ik was toch al daar.

In het weekend kan alles nog, maar zaterdagmiddag zit heel de familie in de zetel om naar het leukste programma van het jaar te kijken, de aankomst van de Sint op Ketnet. Awel, daar horen wafels bij, ik vind dat wel, wafels en warme chocolademelk, voila beslist!

22 opmerkingen:

  1. Ok, ik zet een extra taart op mijn bakplanning...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chance dat jij voor mij in het oog houdt wanneer de sint op tv landt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je couscouslink werkt niet helemaal zoals het hoort ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem7.11.11

    Die couscous is hier al een klassieker geworden, die is echt superlekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Is Mr ZsaZsa niet meer van de woensdagen...?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het pompoenlinzenmaaltijdsoeprecept wordt met spoed gevraagd! Mijn pompoen ligt in de oven te garen, ik wil daar seffens een makkelijke, voedzame en vooral buitengewoon lekkere soep van maken! Snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem7.11.11

    voor de soep: de bonen/geroosterde tomaten soep uit de vegalicious is geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem7.11.11

    voor de soep: de bonen/geroosterde tomaten soep uit de vegalicious is geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil graag het resultaat van die aardappelwafelbak eens zien. Klinkt als de aanleiding voor gevloek en gestampvoet (in mijn geval dan).

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem7.11.11

    Wanneer kookt Mr Zsazsa nog eens?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Moest de 'knoop nog niet doorgehakt zijn': ik kies voor de linkerbovenste knoop, vlak naast uw menu...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mr. Zsazsa is voorlopign vrijgesteld van zijn wekelijkse kookbeurt.
    Maar wanneer er een week komt dat hij niet elke dag van 8 tot middernacht werkt sta ik daar natuurlijk weer met mijn verzoek!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vorig jaar hadden wij hier ne kei knappe kalender aan onze frigo... Zo eentje om elke dag een kruisje in te zetten tot de Sint thuis komt... Daar zullen de rokjes dit jaar een stokje voorsteken zekers? Spijtig... Want de zsazsa kalenders vallen hier geweldig in de smaak... Een idee voor van katoen? Een nieuwe jaarkalender?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. eet gij eigenlijk soms ook eens gewone worst met groenten en patatten of gebraad met kroketten? Ik voel mij altijd zo ouderwets als ik u menu lees en vergelijk met mijn klassieke oerdegelijke menu.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem7.11.11

    Opgelet: de sint komt al om twaalf uur dit jaar, want de Schelde heeft hoog water!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Anoniem8.11.11

    Oef, eindelijk die zich dat ook afvraagt! Marijke, mijn held :) Mme, wortelen en erwten en een blinde vink, of spinazie met room en een omelet met spek, hoe lang is dat al geleden voor u???????

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Awel, normaal gezien op woensdag, maar ik kook dan toch weer elke dag dus neen, of het moest bij de buren of de mama zijn, maar zelf ben ik gestopt met vlees kopen en dan past dat zo niet, gekookte patatten met pekes en erwtekes. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Marthe8.11.11

    Beste Mme,

    Ik heb vannacht gedroomd over aardappelwafels! Ik droeg een schort en een haarnetje en werkte in een soort ijs/wafelkarreke dat aardappelwafels maakte.
    Ik heb ondertussen al nagedacht op de trein en gegoogeld op het werk, maar ik kom niet direct op een receptje dat mijn droom kan doen uitkomen. Je weet toevallig niet meer welk kookprogramma het was?

    Marthe

    BeantwoordenVerwijderen
  19. aardappelwafeltjes met verse kruiden

    voor een zestal wafeltjes:
    • 4 middelgrote grote aardappelen
    • 3 verse takjes tijm en 3 verse takjes rozemarijn
    • olijfolie
    • 1 eigeel
    • peper en zout

    1 Schil de aardappelen en kook ze gaar
    2 Intussen pluk je de kruidenblaadjes van de takjes
    3 Giet de gare aardappelen af. Giet er een goede scheut olijfolie bij en meng met de verse kruiden, peper en zout en eventueel wat chilikruiden van de molen. Pureer goed.
    4 verwarm wafelijzer en maak wafeltjes van de aardappelpuree.

    Van: http://mijnpurekeuken.be/#/recepten_mijn_pure_keuken/TV

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Anoniem8.11.11

    Stoppen met vlees is hier geen optie. De wederhelft heeft zelfs ooit eens gevraagd aan de dokter of een mens op alléén vlees zou kunnen overleven. De ontgoocheling was groot.... Gelijk bijna iedere keer er eens iets anders dan W&E of schorseneren of sla op tafel staat...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. it is I8.11.11

    Oh, goed dat ik weet dat dit weekend de Sint toekomt! Kijken dus.

    En als dat brood goed lukt, zou ge het recept dan willen delen? Had in de week zin om nog eens brood te bakken, maar 't is er niet van gekomen omdat ... ik zo tegen dat rijzen en opnieuw inslaan opzie.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. dat moet dan het pompoen RODElinzenrecept zijn, denk ik, want dat is overheerlijk en zo ongelofelijk gemakkelijk omdat die rode (eerder oranje) linzen niet moeten weken... niet?
    Ik ben helemaal wild van het rodelinzenmetwortelensoepje. Sinds ik rode linzen ken ben ik linzenfan!

    BeantwoordenVerwijderen