vrijdag 23 december 2011

Week 51

Week 51
Nog rap week 51, want daar zaten me toch twee lekkere dingen in seg!
Een er van is dan nog wel met andijvie, de groeteboer zei zelf: Wat gaat ge daar mee doen, dat is toch altijd niet te eten!
Jaja, die groenteboeren op den buiten, zo vindt ge ze niet overal.
De rest is eigenlijk niet het vermelden waard, Mr Zsazsa ging weer resoluut voor vlees op woensdag, pensen met appelmoes en Turks brood, fushionkoken op den buiten, ons moeten ze niks meer leren!

Waar ik echt mee ga uitpakken is het andijvieslaatje van maandag en de pasta van gisteren, ik wist gewoon dat ik een foto moest trekken!

Eerst Het fotoloze andijvieslaatje met de lege confituurpot
-Was de andijvie en snij de bladeren in repen van zo'n dikke cm.
-Rooster wat walnoten in een pan zonder vetstof.
-Snipper een sjalotje heel fijn en doe in de lege confituurpot.
-Doe 1 el rode wijnazijn bij de sjalot, een theelepel mosterd, wat suiker, zout en peper en draai de pot dicht en schud alsof er muziek zou uitkomen.
-Doe de pot weer open en giet er 2,5 el walnoot- of hazelnootolie bij, herhaal het schudden.
-Proef en voeg naar smaak wat meer olie of azijn toe, voor mij is het zo net goed, ietskes te zurig.

Meng de andijvie met de inhoud van de confituurpot, kap over op een mooie schaal (echt, dat scheelt) en verdeel er de gehakte walnoten over.
Andijvie!


Ontzettend lekkere pasta toch niet pesto
De pasta dan, beeldt u een lauwe pastasalade in met alleen maar lekkere dingen?
Die er iets minder vettig uit ziet dan de deze.

Pasta toch niet pesto
Maar wel met dezelfde ingrediënten, voor twee redelijke eters
-Begin met 250 gram pasta op te zetten in ruim water.
-Zet een grilpan op een hoog vuur en laat heel heet worden.
-Neem een grote schaal en giet er een dun laagje olijf-of notenolie in, doe er wat zout en peper bij.
-Snij ondertussen een courgette in plakken van 1 cm die je in de schaal kapt, roer zodat al de plakjes een laagje olie hebben.
-Staat die pan nog altijd op dat vuur? Goed, schik de courgettes in de pan en draai ze na een paar minuten om zodat ze mooi gegrild zijn.
-Rooster ondertussen een grote hand hazelnoten, wrijf ze in een keukenhanddoek tegen elkaar zodat de velletjes er af gaan en hak ze grof.
-Neem de schaal terug en giet er een tl balsamicoazijn in, peper en grof zout en schud wat door elkaar, leg de courgetteplakjes hier in als ze gaar zijn.
-Doe de gare pasta en de nootjes bij de courgette, roer goed zodat al de smaken kunnen vermengen.
Druppel er nog wat hazelnootolie over en controleer of alle smaken goed zitten.
-Scheur een busseltje basilicumblaadjes in stukjes en meng eveneens onder de pasta, de pasta mag lauw zijn, dus je hoeft je niet te haasten.
-Kap de pasta in een mooie schaal en schaaf er een hoop parmezaan over.

Smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Zie ik daar nu een Abelhandje met rode nageltjes? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ok, na gisteren komt andijvie toch meer op het menu dus ik onthou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zojuist andijvie gekocht!! Maar eh, die wordt hier gewoon gestoempt! :-)
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind andijvie héél lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem25.12.11

    Week 51, nog 1 weekje en het is al 2012. Ik wacht dan ook vol ongeduld op de zsazsalmanak 2012!

    BeantwoordenVerwijderen