Week 12

Week 12
Week 12, daar werd pas rond zaterdag van dezelfde week over nagedacht, toen was ik al vergeten wat er dinsdag op tafel kwam.
Misschien wel niets, want ik kookte precies meer niet dan wel.
Ik wil nu niet blijven doorgaan op de voordelen van dat weekgemenuut, maar het is verdorie toch een gemak.
De maandag brachten we door in Antwerpen, eten genoeg.
Dinsdag kan ik mij met de beste wil van de wereld niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik deze week twee keer tiramisu at, dat is ongeveer zoveel keer als in 2011.
Chocoaskoeken was de ontdekking van de week, dat krokante laagje in combinatie met die zalige luchtige dikke laag loodzware room. Hemels!
Waar ik al lang zin in had was de puree van donderdag, ordinaire aardappelpuree met fijngehakte zwarte olijven, halfgedroogde tomaatjes, knoflook en oregano er doorheen, man, fantastisch!
De pasta van donderdag was dat ook en de tagine van vandaag was ook niet mis, hieronder het recept.

Marokkaanse stoofpot
Een Marokkaans geïnspireerd stoofpotje

Nodig:
-2 el olijfolie
-2 uien, in grote stukken
-1 el tomatenpuree
-harissa naar smaak
-1 tl paprikapoeder
-1 tl kaneel
-1 kleine citroen, geperst
-2 teentjes look, geperst
-2 cm gember, geraspt
-3 wortels in grote stukken
-2 aardappels, in stukken
-2 rode paprika's, geschild en in stukken
-1 blik tomatenblokjes
-1 kopje groene linzen
-een handje rozijntjes
-1 el honing
-geschaafde amandelen, geroosterd
-1 bosje koriander, grof gesniperd

-Bak de uien in de olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
-Bak de tomatenpuree even mee en voeg dan de harissa, de kruiden en het citroensap toe.
-Voeg de gember, knoflook en de groenten een voor een toe, die het meeste tijd nodig hebben om te garen eerst.
-Laat alles even bakken en giet er dan het blik tomaten bij, vul het blik met water en kap ook dit erbij.
-Spoel de linzen en meng ze samen met de rozijnen onder het geheel, laat zo'n 20 minuten sudderen en voeg dan de honing toe, laat nog wat pruttelen tot alles gaar is.
-Kruid bij naar smaak.
-Strooi er de koriander en de amandelen over en serveer met lekker brood.

Zo!
Nog één drukke week in het verschiet met op woensdag een onderonsje met een cameraploeg -waar Elza en ik nu al keihard naar uit kijken- en dan gaan we nog eens wat kleren maken, want geen nieuwe kleding kopen is ook geen nieuwe kinderkleding kopen en ik kreeg Jef vandaag nog maar met moeite in een korte broek van vorig jaar geperst.
Ochaarm.