Week 24

week 24
We gaan nog eens weekmenuten!
Een week die geweldig is begonnen met twee gerechten van de Grote Jonge Sla, mijn kookgoeroe. Ik ga die recepten niet verklappen want ... ge moet haar boek binnenkort maar kopen!
Eindelijk seg, ik was 2 jaar geleden ei zo na een facebookgroep begonnen: "Dorien Knockaert moet een kookboek maken", maar dat is nogal een bescheiden meiske, ik durfde dat toch niet zo goed, en ziet! Alles komt altijd goed!

Ik heb precies wel een vettige plek in het midden van mijn kodak.

Bon, morgen ben ik er niet, en op donderdag gaan we versche groenten kopen op de markt, met de fiets. Als het niet regent natuurlijk. Ik ben nooit een fanatieke geweest.
Ik plan een aspergetaart, misschien wel die van Dagelijkse kost. Op vrijdag maakt ik eindelijk nog eens de Stroganoff uit De zon op je bord, een van mijn eerste vegetarische kookboeken dat precies niet meer circuleert in de boekhandel.
Zaterdag de citroenige orzo waar ik vorig jaar zo fan van was en zondag de bloemkoolkorma, ook al eentje van vorig jaar.

Toch gemakkelijk zo'n jaarvoorraad aan weekmenu's.

focaccia
Vorige week zag ik dit passeren op Pinterest en dat zag er zo lekker uit dat ik gisteren een poging deed. Deeg dat meer dan 10 uur moet rusten kreeg ik niet meer voor elkaar dus ik gebruikte het focacciarecept van -ook al- vorig jaar. Dat was best te pruimen! Vanmiddag at ik de overschot op met een slaatje van rucola en kerstomaatjes met de overheerlijke citroenolijfolie van Delhaize en wat balsamico. Diezelfde olie met wat sojasaus op wat basmatirijst is al een feestje.
Niet dat wij ooit zo'n simpele dingen eten natuurlijk, tuurlijk niet!