Dag 17

pasta à la zsazsa
Op dag 14 maakte ik deze verrukkelijke pasta, op dag 16 mailde ik Ann:
Beste Ann, ik heb een lekker pastarecept met ricotta, rode biet en een slechte foto, heb jij bietjes, ricotta en een slecht recept?

Het werkte!

Een dag later stond deze foto al op haar flickrpagina. Blognetwerken, als daar maar geen boek van komt!

Ik eet zo ontzettend graag rode bietjes, een keer per twee weken stop ik wat geschilde bietjes met een teentje look, wat olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper in de oven (ingepakt in aluminiumfolie, 1 uurtje op 220°).
Ik maak altijd net iets teveel bietjes en die eet ik dan de dag nadien op bij een simpel slaatje met wat geitenkaas. Plezant hoor, als je zo gemakkelijk gelukkig wordt.

Voor deze pasta roerde ik een hoop tuinkruiden (peterselie, bieslook, citroentijm, basilicum) door een potje ricotta met een handje parmezaan.
Ann liet dat laatste want ze is op dieet. Zij voegde wel wat citroensap en -raspsel toe om het zoete wat te temperen, ik deed dat niet, maar waarschijnlijk volgende keer wel.

Tegen dat de pasta bijna klaar is schuif ik wat kerstomaatjes bij in de oven met een beetje olijfolie en oregano en vervolgens gooi ik wat groenten in het pastawater, broccoli of peultjes bv zoals hier.

En als je dat dan zowat mooi op uw bord geplaceerd hebt en daar dan twee happen van genomen hebt, heb je roze pasta. Echt, allee seg zo grappig. En dan zijt ge de dag nadien nog niet gaan plassen!