maandag 16 juli 2012

Dag 17

pasta à la zsazsa
Op dag 14 maakte ik deze verrukkelijke pasta, op dag 16 mailde ik Ann:
Beste Ann, ik heb een lekker pastarecept met ricotta, rode biet en een slechte foto, heb jij bietjes, ricotta en een slecht recept?

Het werkte!

Een dag later stond deze foto al op haar flickrpagina. Blognetwerken, als daar maar geen boek van komt!

Ik eet zo ontzettend graag rode bietjes, een keer per twee weken stop ik wat geschilde bietjes met een teentje look, wat olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper in de oven (ingepakt in aluminiumfolie, 1 uurtje op 220°).
Ik maak altijd net iets teveel bietjes en die eet ik dan de dag nadien op bij een simpel slaatje met wat geitenkaas. Plezant hoor, als je zo gemakkelijk gelukkig wordt.

Voor deze pasta roerde ik een hoop tuinkruiden (peterselie, bieslook, citroentijm, basilicum) door een potje ricotta met een handje parmezaan.
Ann liet dat laatste want ze is op dieet. Zij voegde wel wat citroensap en -raspsel toe om het zoete wat te temperen, ik deed dat niet, maar waarschijnlijk volgende keer wel.

Tegen dat de pasta bijna klaar is schuif ik wat kerstomaatjes bij in de oven met een beetje olijfolie en oregano en vervolgens gooi ik wat groenten in het pastawater, broccoli of peultjes bv zoals hier.

En als je dat dan zowat mooi op uw bord geplaceerd hebt en daar dan twee happen van genomen hebt, heb je roze pasta. Echt, allee seg zo grappig. En dan zijt ge de dag nadien nog niet gaan plassen!

15 opmerkingen:

  1. Op 't werk een wat schrale saladbar en daar bedien ik mezelf ook steeds van een royale portie rode biet. (Want de rest ik 89% mayonaise). Ik had geen idee hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Zo dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ok, dat wil ik ook proberen, gewoon om de paniek te zien als ze hier thuis dan zijn gaan plassen whoehaaaaaa
    rode bietjes, kan je dat ook vers kopen eigenlijk? ik vind dat alleen in de okay maar dan zijn die al gekookt enzo, niet dat dat voor mij een probleem is, hoe minder werk hoe beter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zondag gekocht op de biomarkt in Antwerpen!

      Verwijderen
    2. jot die kan je gewoon kopen bij bijv. bioplanet (bij colruyt geloof ik ze ook eens gevonden te hebben)

      Verwijderen
  3. Die ricotta-mix zegt me wel wat....
    En ja, als ik dat zo overal lees, dit najaar krijgen we een overdosis boeken op ons dak...
    Iedereen gaat plots boeken uitbrengen...tja...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh jee, mme Zsazsa, maak die mailbox maar leeg... Daar gaan veel nieuwe blogsamenwerkingsverzoeken van komen!

    Ben niet zo een bietenmens, maar de dag nadien is de wc inderdaad wel erg bijzonder. Beter dan van asperges.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eén van de dagen gaat er een rode biet uit onze moestuin verdwijnen. Of misschien meer dan één...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wij eten rode biet altijd koud (voorgekookt) met wat peper en zout, olijfolie, azijn en een gesnipperd uitje, en dat met ander groentjes bij : heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En dan spreek je nog niet over de luiers van de kinderen de dag nadien (en de bezorgde blikken in de crèche na het verversen van die luiers)...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk zeg zo'n samenwerking! Wat een prachtig plaatje, en wat ziet het eten er heerlijk uit!

    Denk dat ik dit morgen ga maken, dan stuur ik je ook een fotootje op!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Onlangs hadden we ook rode biet gegeten en nadien stond de ganse kroost boven de (wc)pot te gieren van het lachen. Vanaf nu is het altijd vechten om naar de wc te gaan na het eten van rode biet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bij ons in de familie is er ook een verhaal met daarin een aantal kalveren, een domme knecht die ze bieten voerde en een bezorgde oom die de dierenarts belde. Hoef ik niet uit te leggen, denk ik? Sindsdien zijn bieten hier in de familie "not done"...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik lust echt heel veel, zowat alle groenten denk ik, maar rode biet? Oh, rode biet...echt niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Olala die bieten zijn heerlijk zo uit de oven met knoflook en balsamico. Dank u voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen


  13. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen