zondag 19 augustus 2012

Het weekend

Het weekend
Het weekend dat is hier meestal maar een saaie bedoening, de gazet lezen, wat fietsen (zij, niet ik), af en toe iets bezoeken, af en toe iets gaan eten, zelden iets actiefs, vaak iets met wijn en met mijn benen in de zon met wat buren. Zo gaat dat hier al jaren en zo gaat dat goed. Gelukkig hebben mijn kinderen dezelfde ingesteldheid en krijg ik ze met geen stokken naar een tekenacademie of voetballes zodat elk weekend hier traag voorbij kabbelt, zalig.
Dit weekend was anders, er stonden zelfs twee dingen op zaterdag gepland. Op de warmste dag van het jaar, ik keek er al naar uit!
Vrijdagavond begon met een receptie in Den Heemkundige Kring.
Persoonlijk geïnviteerd!
Ik weet nog altijd niet precies waarom, maar er werd een boekje gemaakt over mijn gemeente en ik was een van de pagina's. De voorlaatste.
Ze zijn hier natuurlijk content dat ze met een huisvrouw in de gazet staan ipv met een verkrachting, moord of drugsgedeal.

Na de speech kwam er een liedje of twee (met trekzak!), daarna was er alcohol, en toen was er een voorzitter van een jaar of 78 (niet geboortejaar) die graag mijn handtekening in zijn boek had gehad. Meerhout, ge zijt een paradijs!

Het weekend
Dan brak de zaterdag aan, het begon kalm met een omelet (nog niet uit de tuin, iemand toffe kippen op overschot?) met allerlei verse kruiden -wel uit de tuin-, basilicum, peterselie, zuring, dragon, bieslook, enz.
Dan naderden we de 34° en vertrok ik voor een 2 uur durende wandeling.

Het weekend
Waarbij het mij echt niet kon schelen hoe ik erbij liep.
En de andere deelnemers precies ook niet.
Zo gaat dat met permacultuurtuinbezoekers.

Het weekend
Als ge samen naar toilet gegaan zijt schieten er natuurlijk ook niet veel remmingen meer over. Ik zou er wel altijd voor zorgen dat ik de bebrilde kant kon bemannen.

Het weekend
Na de zaligste douche in jaren (is het echt ooit al zo warm geweest?) begaf ik mij in het feestgedruis.
Terwijl de moordenaars, verkrachters en dealers* 's nachts in de biertent op het dorpsplein naar het vuurwerk keken zat ik op het gezelligste pleintje van de Kempen en wist ik al dat er de volgende dag niet veel ging gebeuren.

Het weekend
Buiten wat zwembadhangen en sloten water drinken.
En zo was de kringloop weer rond.

*Grapke hé.
Die zitten natuurlijk allemaal al in het gevang.

11 opmerkingen:

 1. Anoniem20.8.12

  Wij hebben een laat-broeier op een stuk of tien eiers zitten, dus als ge wat geduld hebt, kunnen we u misschien wel aan kiekens helpen. Het zijn héle toffe, en nog eens levend erfgoed ook. Zo'n oud belgisch ras, Bassette: http://www.sle.be/rassen/ras.php?id=74. Vliegt goed, broedt goed, eet goed, legt goed, scharrelt goed en kan tegen alle varianten van belgisch weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Heemkundige Kring...geweldig!
  Wij hebben super toffe en tamme kippen, die gaan mee op de schommel en glijbaan en eten uit de hand en we denken dat ze ook reageren op hun namen. Eentje werd er gepakt door een vos (in oevel city begot) en een andere half dood gebeten en wat een verdriet was dat hier in huis-door groot en klein. We willen u wel eens een eitje schenken, maar geen kip.
  Enne...er is een hoge prof in gasthuisberg-leuven die tegen zowat al zijn patiënten uit de kempen zegt dat het Meerhoutse plein het allermooiste van het land is! Misschien wil hij je handtekening ook wel in zijn boekske.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, doet mij denken aan die ene keer dat ik naar een bijeenkomst over permacultuur ging. mensen mochten 'reclame' maken. iemand had een uitvinding: een grote lege zuurkoolton als kampeer-WC (mee te nemen op de fiets!) - met roermechanisme om 'piramidevorming in het doelgebied' te voorkomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal wel even een omschakeling zijn geweest. Van 'weinig doen' in het weekend naar 'superdruk zijn'. En dat dan ook nog eens in het warmste weekend van het jaar! Petje af hoor :) Maar ge hebt er toch nog over kunnen bloggen dus alles is overleefd! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, wat was het warm. Het heeft in ieder geval een leuke blogpost opgeleverd. De foto van je silhouet zet in op mijn Pinterest. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke foto's ! t zag er toch gezellig uit ondanks de warmte :)

  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mme, je wordt een klein beetje god: overal en op alle plaatsen ;-) Vandaag nog sloeg ik het jaarverslag van de KBS open en daar prijkte je ook al boven het editoriaal. Je lacht me nu dus ook al op de werkvloer toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem22.8.12

  En waarom gaat het in de tekst naast jouw foto over Helga? Is dat je nieuwe BV-naam? Of spaar je gewoon voor twee blonde vlechten in een krans over je hoofd? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai die wc....
  Ik pies dan liever achter een struik, denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die omelet ziet er lekker uit maar die wc........
  Doet me denken aan toen ik jong was, net verhuisd naar een klein boerderijtje in Drenthe zonder rioolaansluiting en dus ook zo'n wc. De verhalen van m'n vader als die emmer leeg gegooid moest worden. Toen wist ik niet waar het bleef, nu vraag ik me soms af hoe het kon dat pa zulke grote bloemkolen in de tuin had staan..............

  BeantwoordenVerwijderen