Het weekend

Het weekend
Het weekend dat is hier meestal maar een saaie bedoening, de gazet lezen, wat fietsen (zij, niet ik), af en toe iets bezoeken, af en toe iets gaan eten, zelden iets actiefs, vaak iets met wijn en met mijn benen in de zon met wat buren. Zo gaat dat hier al jaren en zo gaat dat goed. Gelukkig hebben mijn kinderen dezelfde ingesteldheid en krijg ik ze met geen stokken naar een tekenacademie of voetballes zodat elk weekend hier traag voorbij kabbelt, zalig.
Dit weekend was anders, er stonden zelfs twee dingen op zaterdag gepland. Op de warmste dag van het jaar, ik keek er al naar uit!
Vrijdagavond begon met een receptie in Den Heemkundige Kring.
Persoonlijk geïnviteerd!
Ik weet nog altijd niet precies waarom, maar er werd een boekje gemaakt over mijn gemeente en ik was een van de pagina's. De voorlaatste.
Ze zijn hier natuurlijk content dat ze met een huisvrouw in de gazet staan ipv met een verkrachting, moord of drugsgedeal.

Na de speech kwam er een liedje of twee (met trekzak!), daarna was er alcohol, en toen was er een voorzitter van een jaar of 78 (niet geboortejaar) die graag mijn handtekening in zijn boek had gehad. Meerhout, ge zijt een paradijs!

Het weekend
Dan brak de zaterdag aan, het begon kalm met een omelet (nog niet uit de tuin, iemand toffe kippen op overschot?) met allerlei verse kruiden -wel uit de tuin-, basilicum, peterselie, zuring, dragon, bieslook, enz.
Dan naderden we de 34° en vertrok ik voor een 2 uur durende wandeling.

Het weekend
Waarbij het mij echt niet kon schelen hoe ik erbij liep.
En de andere deelnemers precies ook niet.
Zo gaat dat met permacultuurtuinbezoekers.

Het weekend
Als ge samen naar toilet gegaan zijt schieten er natuurlijk ook niet veel remmingen meer over. Ik zou er wel altijd voor zorgen dat ik de bebrilde kant kon bemannen.

Het weekend
Na de zaligste douche in jaren (is het echt ooit al zo warm geweest?) begaf ik mij in het feestgedruis.
Terwijl de moordenaars, verkrachters en dealers* 's nachts in de biertent op het dorpsplein naar het vuurwerk keken zat ik op het gezelligste pleintje van de Kempen en wist ik al dat er de volgende dag niet veel ging gebeuren.

Het weekend
Buiten wat zwembadhangen en sloten water drinken.
En zo was de kringloop weer rond.

*Grapke hé.
Die zitten natuurlijk allemaal al in het gevang.