woensdag 7 november 2012

Familietuinieren

tuin
Of je kan 45 keer op een half uur roepen: "Niet op de perken!", terwijl het -ik moet dat eerlijk toegeven- niet echt heel duidelijk is wat nu perk of paadje is, of je kan een kampvuur maken.
Het enige dat je dan zeker moet doen is zorgen dat de jassen niet uit fleece of andere synthetische materialen zijn.

tuin En vanaf dan is het rustig tuinieren, of toch iets wat er van heel ver een beetje op trekt. Het plan is hier en daar al wat aangepast, maar de grote lijnen blijven even euhm ... groots.
Voor de lente en de zomer, wanneer er echt getuinierd kan worden -zaaien is zowat het slechtst denkbare wat je kan doen met loslopende kinderen: Ooh welk zaad is dat, mogen wij ook? Oei, er valt wat uit, is dat erg, is dit hetzelfde zaad, mag dat dan? Neen, neen NEEN!!- is er sinds kort een poel.
Uiteraard is dat ideaal om af te wisselen met een kampvuur en staat er na 5 minuten al evenveel water in hun laarzen dan in de poel. Soms staan er zelfs laarzen in de poel zonder kind er in.
What was I thinking?

18 opmerkingen:

 1. Ge gaat u nog amuseren met grond, water en kinderen. Das altijd een goede combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit word straks allemaal erg plezierig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een toffe kampvuurfoto. :)
  Enneuh... veel succes jong!
  Het ziet er zonder planten enal al fantastisch uit. Dat kan zelfs met wat verkeerd gegooid zaad niet veel slechter worden hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat water (poel) en voldoende aarde in de buurt om zich helemaal in 't slijk te kunnen werken. En dan nog een kampvuur er bovenop. Voorwaar, wat moet zo'n kind nog meer hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zalig voor de kinderen, al even leuk als in de jeugdbeweging

  BeantwoordenVerwijderen
 6. modder en een poel geven gezonde varkentjes. Goede keuze dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, ja zo werkt dat met kinderen inderdaad :-)
  Succes !

  Liefs Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow Madam U gaat hier zo een spijt van krijgen! Heerlijk!
  Heeft u al een tuin-knecht ingehuurd, want die gaat u nodig hebben ben ik bang...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kampvuur-foto met de kindjes. En uw moestuin begint toch al echt vorm te krijgen! Dat zal vast een vruchtbaar tuintje worden met al die mest die er op is gegaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh heerlijk, met je laarzen in de modder lopen, lekker vies worden en daarna bij een kampvuurtje een warme kop chocomel drinken. Dit is het ware paradijs voor uw kinderen. Ik zou het gewoon zo laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, ik moet zo lachen met die laarzen in de poel zonder kind erin. Zo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, dat zullen later de mooiste herinneringen zijn. Weet je nog vroeger bij ons moederke.......
  Wij hebben zo'n heerlijk buitenadresje net over de Franse grens, waar de kikkers zich al uit de voeten maken bij het horen van de kinderstemmen en de appelboom kreunt als er in wordt geklommen. En wij na afloop eerst alles weer recht kunnen leggen, overal stokken moeten verwijderen en het grind harken voor de rechtmatige eigenaar terugkomt.
  Maar waar onze kinderen toch iedere keer om vragen gaan we nog eens naar HET huisje? Dat zegt genoeg toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem9.11.12

  Heerlijk om mee te kijken.. Hier een moestuin.. niet zo groot als de uwe hoor. Maar voor hollandse begrippen wel heel flink (als we collega-moestuiners moeten geloven) We zijn dapper begonnen maar krijgen in de lente hulp van een echte hovenier die ons komt leren omgaan met ons lapje grond. Wij storten ons dus nu op een goed plan. Netjes alles in vakken en rechte paden.. en we hopen ook op een fijn boek van uwe hand waar we kunnen leren hoe wij onze moestuin het beste kunnen aanpakken :) Rokjes naaien kan ik nu hihi
  Lieve groetjes
  Celeste

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moet zeggen, modder, plassen en botjes, daar doe ik èlk weekend nog zelf aan mee! Ik ben de zelfuitgeroepen Dina van de buurt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gezellig hoe ze daar zitten!

  BeantwoordenVerwijderen