Mme Zsazsa ging één jaar geen kleren kopen

tweedehandsIk zei begin vorig jaar ergens dat ik een heel jaar geen nieuwe kleren ging kopen, al een aantal keer is mij gevraagd hoe mij dat vergaan is.

Wel.
Ik kan u al vertellen dat het geen gemakkelijke opdracht was, ineens stond ik precies elke week in de gazet, dan was er een wekelijks tv-programma en tussendoor nog wat recepties met bv's en potentiële netwerkerij.

Ja, ik koos wel meteen het jaar uit.

Ik ga wel eerst de spelregels uitleggen: Nieuwe kleren zijn dingen die je aandoet boven je ondergoed en schoenen, nieuwe kleren uit de tweedehandswinkel zijn geen nieuwe kleren. Ah neen, iets waar al in gezweet is, is niet nieuw.
Voila, dat is dan al duidelijk.

Dan zal ik nu antwoord geven op de volgende vragen:
Hoelang hield je het vol?
Hoe vaak kocht je iets van de verboden lijst?
Hoe vaak vond je het erg dat je niks mocht kopen?
Wat vonden de andere mensen daarvan?
Hoeveel keer stond je voor de kast te zuchten dat ik niks had om aan te trekken?
Hoe blij ben je dat het gedaan is?

Goed.

Hoelang hield je het vol?
Een jaar, een volledig jaar, yep yep!

Serieus?
Effenaf!

Hoe vaak kocht je iets van de verboden lijst?
Nooit dus! Ah ja. Maar ik kocht wel wat kleedjes in een tweedehandswinkel, en hemdjes, dat ook. Een een leren sjokosch. Oh en schoon leren botten.
Niet tweedehands, die twee laatste, maar hey, met een sjakosch bedekt ge volgens mij niet echt veel lichaamsdelen dus dat telde toch al niet mee.

Hoe vaak vond je het erg dat ik niks mocht kopen?
Nooit! Geen enkele keer, zelfs geen klein beetje.
Man, ik voelde mij zo bevrijd, nooit meer de Meir of Wijnegem, nooit meer etalages kijken en denken: "Zouden ze hier iets hebben" of "Oh, wat zou dat kosten?"
Bevrijd, ik zeg het u!
Zo'n vier keer ben ik een tweedehandswinkel binnengestapt waar ik uiteraard net niet dat vond wat ik zocht, maar hey, een jeansjasje over een te grote jurk en ze denken hoogstens dat je bent afgevallen. En uiteindelijk hangt die kast toch al vol en kleedde ik me de voorbije jaren ook aan.
Een tip: Kringwinkels hebben over het algemeen een vreselijk aanbod en zijn duur, en t-shirts om in te slapen hebt ge op een bepaald moment ook genoeg.
Tweedehanswinkels zijn er overal, Think Twice bijvoorbeeld. Niet dat je dan wel deftig gekleed loopt, hoogstens een beetje raar.
Ik was ook niet van plan om voor de kinderen kleren te kopen, maar ik had zo weinig zin tijd om te naaien dat ik online wat broeken en t-shirts kocht.
In het voorjaar kocht ik een hele hoop korte broeken in de kringwinkel, dus al bij al was de schade niet zo erg.
Jef en Abel hebben geen enkele keer geklaagd dat ze iets lelijks moesten aandoen, voor alle duidelijkheid.

Hoeveel keer wilden mensen niet met jou meegaan omdat je te vreemd gekleed was?
Twee keer, maar ik wou eigenlijk toch al niet mee.

Hoevaak zei uw ma dat ze niet verwacht had dat het ging goedkomen?
Een aantal keer, riempkes, sierraden en jasjes kunnen wonderen doen, hopelijk staat de chauffage wel niet te hoog zodat ge alles kunt aanhouden.

Hoeveel keer stond je voor de kast te zuchten dat ik niks had om aan te trekken?
Dagelijks

Hoe vaak deed je dat al de jaren er voor?
Dagelijks

Hoe blij ben je dat het gedaan is?
Ik ben zo ontzettend blij dat ik gewoon keihard doorga en dat niet alleen, Dorien en Tante Hilde doen ook mee. Allee, ik heb dat opgevangen, maar nu staat het hier, nu moeten ze wel.

Ondertussen heb ik eindelijk de tijd voor het verstellen der jurkjes, hopelijk krijg ik de zweetlucht er nog uit. (grapje hé, Mme Zsazsa zweet natuurlijk niet)
De jurkjes hebben mij het afgelopen jaar helemaal te pakken gekregen trouwens, ik voorspel dat 2013 het jaar van de jurkjes wordt, ik zal niet rusten voor mijn kast er zo uitziet.

somethingshidinginhere Tweedehands of zelfgemaakt!

Start!
Of zijn er nog vragen?