dinsdag 5 maart 2013

De moestuin, begin maart

moestuin maart Binnenkort, wanneer alles gezaaid is en het weer volop blotebenenweer is, dan begin ik aan de jurken, tot dan gaat ge hier mijn moestuinvertelsels moeten verdragen.
Ik zal het weten te zeggen op Facebook, ge kunt dan gewoon met een gerust gemoed wegblijven.
Ge ziet in ieder geval dat ik nog wel wat werk heb.

moestuin maart Ik ben er in ieder geval wel mee bezig, het is voor de moment nog te nat en te koud om te zaaien (er wordt gezegd dat ge met uw bloot gat op de grond moet kunnen zitten) en ik wacht ook nog op de goedkeuring van mijn teeltplan door het Veltteam. Maar dan ... dan, dan gaat ge het zien gebeuren!
Ondertussen hou ik mij wel bezig, vandaag en morgen bijvoorbeeld met het verplanten van de haag die rond de oude moestuin staat.
En zo blijft ne mens bezig hé.


moestuin maart Eind deze week begint het echte werk, nog veel meer struiken en fruitbomen worden aangerukt, zodat het er hier volgende week ongeveer zo uit ziet.
De wilgen, die plantte ik een tijdje geleden al, ik nam ze mee van bij Tante Hilde na ons Kampvuurfeest en een dag nadien zaten ze al in de grond. Die grond is daar iets vruchtbaarder dan hier, maar hopelijk redden ze het.
Het kampvuur, de poel en het beestenhotel zijn ook al in orde, dus feitelijk is het vanaf dan gewoon wachten tot alles begin te groeien.

moestuin maart Gelukkig heb ik hulp, terwijl Abel gecrasht was op de zetel schoot Jef tegen zijn goesting zijn Groen Kostuum aan en begaven we ons naar buiten.
Zijn hulp beperkt zich helaas tot dingen doen die hij leuk vindt en vandaag was dat spruitjes plukken voor in de pasta, met een emmertje spruiten ronddraaien om te tonen dat de inhoud op zijn plaats blijft en op een berg dolemiet (kasteel) liggen.
Vandaar Het Groene Kostuum. Op den duur kunt ge het niet meer geloven dat ze zich wel wat proper gaan houden omdat ze terwijl ze het zeggen al in een plas staan. En ik ben een goedgelovige, Het Groene Kostuum heeft dus nog lang op zich laten wachten.
Ik had vroeger een Blauw Kostuum en ik haatte dat ook, zeker omdat ik altijd te laat naar toilet ging. Op die manier kunt ge aan zo'n dingen trauma's overhouden.
Maar heden ten dage draag ik voor de tuinwerkzaamheden een salopet en dus is Jef niet de enige belachelijke in den hof.
En daarbij, binnenkort zien ze daar toch niks meer van met die haag rond de tuin.

19 opmerkingen:

 1. Anoniem5.3.13

  Gij hebt een voormalig voetbalveld gekaapt voor je moestuin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedacht ik mij ook toen ik die foto's zag. Wat een lap grond zeg! Succes in ieder geval, ik ben benieuwd.

   Verwijderen
  2. Ja, daar zat een onnozel voetbalploegske, ik heb dat allemaal opgekocht.

   Verwijderen
 2. Ziede gij al dat werk wel zitten zo op uwen alleen?
  'k Ben er zeker van dat een simpele oproep zou resulteren in een ploeg gratis helpers voor 1 dag...
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt vast fantastisch! Maar die jurken klinken ook goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snak naar een naaicreatie van jou kant maar allez succes met de moestuin,laat je volledig gaan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5.3.13

  Met het aanplanten van de fruitstruiken en -bomen zou ik nu toch niet al te lang meer wachten (maar dat is blijkbaar ook niet het geval). Ik verwacht hier volgende week wel een foto met een evolutie van de werken.
  Verder zou ik die blootgat-techniek ook nog even uitstellen tot de haag dichtgegroeid is ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeilijk hé, dat wachten?! De zon schijnt lekker, het is warm in de lucht, maar nog te koud in de grond om al te gaan zaaien en planten. Ondertussen hagen verplanten, dromen, tekenen en de kinderen van de juiste outfit voorzien is dan een prima oplossing!!
  Laat maar komen, die lente. Ook onze tuin is er klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem5.3.13

  Als de zon zo blijft schijnen moet het tegen het weekend wel mogelijk zijn om de eerste radijsjes enzo te zaaien. Je kan er ook al een tunneltje over zetten om de grond wat sneller te laten opwarmen. Of wat paardenmest gooien: da's warme mest, dat helpt ook ;-)

  Succes met de moestuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hebben we ook Blauwe Kostuums en zelfs heuse skipakken en -wanten in de winter. Ze liggen dan bij vriestemperaturen gewoon op hun buik in het gras alsof het zomer was. Weg koude rugjes of natte knietjes. Ik hoop dat ze er geen trauma aan overhouden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat een prachtig stuk grond om een moestuin op te beginnen zeg!!! Dat gaat er vast fantastisch uitzien met die fruitbomen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons zijn de blauwe kostuums standaarduitrusting om buiten te spelen / werken. Hoe erg is het als kinderen zich proper moeten houden buiten?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zijn toch wel al dingen die de grond in mogen hoor ... plantuien kunt ge gerust met een broek aan al in de grond steken ... nog eventjes en onze koolplantjes (vroege spitskool en bloemkool en spruitbrocolie die we hebben voorgezaaid en die ik nu aan het afharden ben) gaan ook al den hof in en afhankelijk van het weer steek ik volgende week of de week erop de erwten ook al in de grond ... oh en de vroege aardappelen mogen der over een goei week ook al in!
  Neenee, genoeg te doen, zelfs als ge nog niet met uw bloot gat op uwen hof kunt gaan zitten (als ik die regel aan zou houden dan zou er pas in juli gezaaid worden bij ons denk ik lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem5.3.13

  Heerlijk stuk tuin zeg! Hier moeten we wat bescheidener werken, maar minstens even leuk. En vooral het onderhoud, want ik ben daar echt niet goed in, zucht.
  Maar toch: het is nu al mooi, zo met die stenen!
  Goed plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk stuk grond!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, wat een tuin. Daar kun je wat mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi! Tof zo met die cirkels! Ben benieuwd hoe het er over een poosje uit zal zien!

  BeantwoordenVerwijderen