Beste Jonge Sla,
Ooit at ik een simpele pasta met witte asperges, zonder saus.
Hoe kan ik dat best maken en wat hoort er zeker nog bij?
Groeten,
Uw grootste fan
Dit vroeg ik vandaag rond de middag op haar facebookpagina.
Nog geen half uur later had ik al antwoord.
Lieve fan,
Ik zou zeggen: boter, parmezaan, olijfolie, peper, zout, peterselie.
Als je de asperges laat garen in hun eigen stoom met veel boter en wat zout
(denk: grote pan met deksel, laag vuur), krijg je er meteen een heel lekkere jus bij.
Succes!
Wel, dat was inderdaad heel lekker.
(denk: indigestie)
Spijtig genoeg was er nog maar één pakje witte asperges en moest ik het voor de rest met groene doen, maar die gaf ik dan gewoon aan de kinderen terwijl ik de witte voor mezelf hield.
Ja, zo zijn we hier, geen scrupules.
Maar nog een jaar of vier ofzo, dan eten we asperges recht uit de achtertuin.
Tot ze onze oren uitkomen.