donderdag 11 april 2013

Pasta met asperges, de eerste

pasta met asperges
Beste Jonge Sla,
Ooit at ik een simpele pasta met witte asperges, zonder saus.
Hoe kan ik dat best maken en wat hoort er zeker nog bij?

Groeten,
Uw grootste fan

Dit vroeg ik vandaag rond de middag op haar facebookpagina.
Nog geen half uur later had ik al antwoord.

Lieve fan,
Ik zou zeggen: boter, parmezaan, olijfolie, peper, zout, peterselie.
Als je de asperges laat garen in hun eigen stoom met veel boter en wat zout
(denk: grote pan met deksel, laag vuur), krijg je er meteen een heel lekkere jus bij.
Succes!


Wel, dat was inderdaad heel lekker.
(denk: indigestie)

Spijtig genoeg was er nog maar één pakje witte asperges en moest ik het voor de rest met groene doen, maar die gaf ik dan gewoon aan de kinderen terwijl ik de witte voor mezelf hield.
Ja, zo zijn we hier, geen scrupules.


pasta met asperges

Maar nog een jaar of vier ofzo, dan eten we asperges recht uit de achtertuin.
Tot ze onze oren uitkomen.

14 opmerkingen:

  1. euh, die laatste foto, dat is van uw toekomstige keuken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En vanmorgen was hier op het nieuws dat het aspergeseizoen is begonnen met als grote afwezige... de asperge zelf... De bollen en de asperges; alles zit hier nog stug onder de grond helaas..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh, wat jammer dat de natuur nog een paar weken achterloopt hè! Anders kon het zo uit eigen tuin!
    Groet!
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke foto's & een gerechtje dat ik eens moet proberen :)

    Liefs, leen
    http://leenphilips.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm... Asperges, zowel de witte als de groene. Een zachtgekookt eitje erbij, gesnipperde platte peterselie, een snuifje zeezout en een draai van de pepermolen. Het kookvocht is ideaal als basis voor een soepje. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De eerste wat? Asperges toch niet, die van ons komen nog niet boven piepen en ik denk dat het nog wel even duurt. De eerste pasta dan misschien??

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmm dat klinkt inderdaad erg lekker...

    htpp://kellyjadestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kunt je afvragen waar die asperges vandaan komen. Hier op de markt ook al voor 1 euro. Dat zijn dan toch geen asperges van eigen bodem? Import? Kas? Beetje vreemd als de krokussen in de tuin nog maar net bloeien.
    Maar desalniettemin ze zijn wel lekker!! En dit recept ga ik zeker onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mijne kwamen van Nederland, maar de goedkope die je nu al kan kopen komen idd van Ver Weg.

      Verwijderen
  9. Heerlijk klinkt het, al zijn op dit moment asperges heel erg duur als je ze uit Nederland wil hebben. Ik maak er graag asperge risotto van.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. van mij mag je die groene asperges ook altijd naar hier doorschuiven, ik zou ze elke dag kunnen eten.. leve het aspergeseizoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is weer zover! Feest in mijn bord/buik :-). Jammer dat het nooit lang aspergeseizoen is... Aan de andere kant, dat maakt het net zo speciaal zeker?

    BeantwoordenVerwijderen