zondag 2 juni 2013

De Beledig-eens-Een Italiaan-Pasta

One pot wonder pasta
Pasta wil kunnen zwemmen, in water zo zout als de zee.
Tenminste dat weet ik, maar vaak kook ik pasta in een zout plonsbadje. Gebrek aan grote kastrol of tijd om een zee water aan het koken te krijgen zetten mij daartoe aan.
Ik voelde mij dan altijd een mislukte kok, wel, those days are over!
In deze pot zit minder dan een liter water voor 375 gram pasta, whohow de toorn van alle Italiaanse mama's!

One pot wonder pasta, een ontdekking van op Pinterest.
"Wel een beetje zonde om die basilicum mee te koken, dat zou ik niet doen." zei Dorien.
Dat deden we dus niet, wat we wel deden was:
-Een blik gehakte tomaten en 2,5 blikken water in een pot kappen samen met een blokje groentenbouillon.
-Een pak spaghetti van 375 gram onderdompelen. (keihandige hoeveelheid voor 5 man)
-Een ajuin in halve maantjes, 2 eetlepels oregano, 2 teentjes knoflook en de steeltjes van de basilicum snipperen en erbij doen, al dan niet samen met een vers of gedroogd pepertje.
-Kruiden met peper en zout, beetje olijfolie er over druppelen en het vuur opzetten.
Af en toe roeren.

One pot wonder pasta
En dan krijg je dit.
Dan nog net de gesnipperde blaadjes basilicum en parmezaan er onder roeren en op borden scheppen.

One pot wonder pasta En dan krijg je dit.
Ontdekking!
Zeker testen.

20 opmerkingen:

  1. Haha ik had het ook gezien op Pinterest. Fijn dat jij het ook werkelijk hebt uitgetest. Ziet er toch lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaan we zeker proberen, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gepind! En zal zeker uitgetest worden een van de volgende weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. testen we hier, al komen wij met 5 niet toe met die hoeveelheid spaghetti!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt om het uit te testen! Dat gaan we hier ook eens op tafel toveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er lekker uit! Ook gepind en wordt binnenkort getest hier in huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De kleurschikking in de start-pot ziet er wel precies uit als de Italiaanse vlag, die culinaire belediging zal ongetwijfeld meteen weer vergeven worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat gaan we hier zeker testen!!
    375g voor 5 personen? wij eten met z'n zessen maar liefst 750g en dat gaat schoon op.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Variant op dit thema: http://pjeirefretter.blogspot.be/2013/04/luie-mannen-kost.html
    Wel zonder fotokes van het resultaat, maar ook niet te versmaden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wel dank u wel, ga ik zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vanavond uitgetest, en meer dan goed bevonden! 't Is precies een spaghetti gemaakt op zijn risotto's, want je moet op 't laatst wel blijven roeren om aanbakken te voorkomen, maar 't resultaat is er ook naar. Wordt zeker herhaald!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ga ik eens proberen super easy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben NU aan het testen en stem voor meer beledigende recepten, mmm. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. staat nu op het vuur voor de hongerige wolven die sevens thuiskomen! Benieuwd! (ik ben er nog wel quorngehakt aan het bijbakken...neen, niet mee in de pot :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. gedaan! Wat een supertip... merci.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Damn, schitterend, dit ga ik proberen, net zoals de koekskes met suiker. Dat kan nu toch nie moeilijk zijn hé (hoop ik)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gisteren ook geprobeerd en ik kreeg van alle 4 de kids een "amaai die pasta is lekker" ! Terwijl ze normaal alleen pasta zonder saus willen eten :) KOmt zeker nog eens op tafel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dit receptje gaat mee op onze fietstrip naar Nederland. Daar kennen ze toch niks van eetcultuur :-)

    BeantwoordenVerwijderen