zondag 11 augustus 2013

Meet Texas

upload
-En wat is nu feitelijk het probleem?

Vorige week kochten we twee konijnen, Texas en Jérome.
Jérome ontsnapte en doet zijn gevoeg tussen mijn kroppen sla, maar Texas bleef ter plaatse. Dus zitten we nu met wat problemen, want eerst en vooral is er Jérome die zijn leven riskeert in een tuin waar twee honden loslopen, maar ten tweede is er de buizerd. En die laatste, die geeft niet op.
Toen ik te zevenen vanochtend luid gekakel hoorde stond ik op recordsnelheid aan de achterdeur. Net op tijd want Madam De Bruin lag voor dood in het gras, temidden van hoopjes pluimen. Een grote bruine vogel vloog weg.
Madam de Bruin kwam door de dag traag terug op gang, ocharme het schaap.

Vanaf vandaag wordt dus alles onder de halve meter of 5 kilo -behalve een zekere Jérome- opgehokt voor het slapengaan, iets wat Texas keigezellig schijnt te vinden, de rest is het daar nog niet mee eens.
Voorlopig brengt hij de nacht nog alleen door, maar ge weet nooit wie er op een dag aan zijn deur staat...

15 opmerkingen:

 1. Ach jee, dat is niet zo leuk. Buizerds zijn lastig te verjagen.

  Wat een leuk hok hebben jullie, waar komt deze vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11.8.13

  Dat beest kan even goed midden op de dag een prooi komen slaan.
  Vaak wordt aangegeven om netten te hangen boven de ren (maar dat is ondoenbaar voor een grote ren). Je zou kunnen proberen enkele touwen met CD's of alufolie boven de ren te hangen (dat zou helpen), of anders een forse haan kopen die de kipjes zeker gaat verdedigen (dat heeft Billie gisteren ook gedaan waarschijnlijk). Geen kriel, een echte kip , de vraag is of de hennetjes die haan gaan overleven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zouden ganzen iets avans zijn?

   Verwijderen
  2. Die roofvogel gaat die ganzen zeker laten zitten. Hangt ook wat af van de grootte van de ren waarschijnlijk. 't Is in ieder geval 't proberen waard, als je toch van plan was ganzen te zetten.

   Verwijderen
  3. Anoniem13.8.13

   Ik heb hier het enorme geluk dat de vogels mijn fruit in de bessenkamers met rust laten, maar had wel op voorhand een soort fruitkooi-ontwerp bedacht waarbij ik gebreide vogelnetten boven de bessenkamers zou hangen (opgehangen aan hoge bamboestokken). Dat zou ook nog een alternatief kunnen zijn...

   Verwijderen
 3. Ganzen helpen tot de vossen komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ne vogelverschikker? of werkt dat alleen voor domme vogels? zou anders wel geweldig zijn om te maken met de kids :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem12.8.13

  Bij ons zat een tijd terug de buizerd gewoon overdag op een stapel hout in het kippenhok, zorgvuldig eentje uit te kiezen. Pas sinds het hok vol met netels staat waar ze zich onder verstoppen, zijn we er geen meer kwijt geraakt...

  En konijnen zou ik héél graag terug hebben, maar tot nu toe hebben we alleen maar ontsnappende, en mag ik dus niet meer van manlief, om de buren content te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat is dat toch wat, terug naar de natuur....eitjes van eigen kippen, dat volk rond te zien scharrelen en te genieten van ons 'zelfvoorzienende' vermogen. Ik had ook kippen en ook roofvogels en vossen. Dat gedoe om elke, ELKE dag te zorgen dat die beestjes veilig opgeborgen zijn zeg.
  Tegen de kinderen zei ik dan altijd dat ze in elk geval wel kwaliteit van leven hadden en ons kwaliteits-eitjes bezorgden....Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien helpt het om een dak van 'kiekendraad' over het hok te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een schone ouderwetse (maar wel op z'n Mme Zsazsa's aangekleed natuurlijk) vogelverschrikker?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Brrr akelig idee die vogel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ocharme die kipjes!

  En eet Jérome niet teveel van uw tuin op?

  Ik zou ook de vogelverschrikker eens proberen met wat wapperende lawaaierige dingen aan zijn armen. Hopelijk vind je snel een oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem12.8.13

  Gevaarlijk leven in uwen hof.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dakje boven de kippenren is een oplossing maar haalbaar in jouw geval?
  Hier gaat het hokje ook 's nachts dicht, meer voor de vossenfamilie uit de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen