Eens in de zoveel weken aten mijn grootouders 's middags spaghetti.
Ik weet bij god niet meer welke saus daarbij geserveerd werd, maar ik weet nog wel wat er met de overschot gedaan werd.
's Avonds werd de overschot opgewarmd in wat gesuikerde melk met een beetje puddingpoeder.
Pierenpap, een universeel recept van grootmoeders.
Authentieke gerechten die niet verloren mogen gaan dus schoof ik vanavond een restje spaghetti met melk, suiker en vanillepoeder in de microgolf terwijl er één kind in het bad stak. Het andere kind is nl. een week op schoolkamp.
Eenzame kindjes mogen vertroeteld worden, dat zeggen alle grootmoeders.
Het eenzame kindje zei dat het deze spaghettisaus het lekkerst van allemaal vond.
Heeft u ook een eenzaam kindje en geen restje spaghetti, warm dan in een klein kastrolleken een tas melk met twee theelepels suiker en een theelepel puddingpoeder op, zet het vuur lager wanneer het kookt en breek 50 gram spaghetti op wormlengte in de hete vloeistof.
Uw kinderken zal u dankbaar zijn.
Pierenpap ofte One Pot Wonder
Labels: Koken