dinsdag 8 oktober 2013

Pimp that fluovestje

fluovest
Ola, roze en kant,
wat is daar aan de hand?

Een testje.
Is er iets lolligs te doen met een fluovestje zonder drie dagen achter de naaimachine door te brengen?

fluovest
Dat valt wel mee, ideeën genoeg in ieder geval.
Voorwaarde is wel dat je even zichtbaar in het verkeer bent, de reflecterende band moet dus zeker blijven, maar dan wel in een gewijzigde vorm.


fluovest
Knip de band tot op 1 cm van de kant in franjes voor een cowboy of indianenvestje, knip er symbooltjes uit of doe nog iets totaal anders.
Zolang het maar opvallend blijft, maar dat kan moeilijk anders in fluogeel en reflecterend zilver.

fluovest

36 opmerkingen:

 1. Dat ga ik zo hard voor Dennis maken. De kindjes van zijn klas zeggen dat hij nu is 'zoals die vandenopvang'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, da's nog eens een idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou mij zeer verbazen als er niemand op het idee komt om dit te commercialiseren. Kinderen content want een cool fluo-vestje en ouders content want niet meer elke dag strijd om ze het vestje aan te doen. You rule madame !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem9.10.13

  Zo worden de fluo-vestjes supercool ;) Heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem9.10.13

  Commercialiseren wordt jammer genoeg onmogelijk aangezien de vestjes op deze manier niet meer voldoen aan de Europese normen (en dus niet gekeurd kunnen worden en ook niet op de markt mogen verschijnen). Maar inderdaad wel een leuke manier om de kindjes hun hesjes aan te doen. Beter een niet-gekeurd hesje dan geen hesje ;-)
  Groetjes,
  iemand met beroepsmisvorming :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als leraar in de werkgroep verkeer zitten wij al jaren te wachten tot de commerce eens iets maakte dat pubers ook willen dragen (ik denk dan vooral aan het grijze reflecterende verwerken in jassen en boekentassen zonder dat het echt opvalt), nu blijkt dat er dus een regeltje is ... Wat een saai regeltje. Jammer.

   Verwijderen
  2. Sofie9.10.13

   Er is nochtans al een merk dat zulke fluovestjes verkoopt... Ik kan alleen niet op de naam kopen maar is zeker al te koop in webshops.

   Verwijderen
  3. Anoniem10.10.13

   Saskia, er zijn geen regels voor wat jij beschrijft. dus dat zou wel mogelijk zijn. Het is het hesje op zich dat aan de europese normen moet voldoen voor het op de markt komt. Maar retroreflecterend materiaal toevoegen aan een rugzak en/of jas, is geen enkel probleem zolang je de jas/boekentas dan niet gaat verkopen als zijnde een 'veiligheidsjas/boekentas'. Snap je het verschil? (moeilijke materie... i know!! )

   Verwijderen
  4. Gaan de normen dan niet alleen over het percentage reflecterend materiaal in verhouding tot het percentage fluo? Want in dat geval kan dat toch voor elk ontwerp berekend worden. Of zijn 'strepen' ook een vereiste?

   Verwijderen
  5. SylvieD10.10.13

   Het Finse Vinkee (www.vinkee.fi) maakt leuke fluovestjes, o.a. ook de ridderversie. Mme Zsazsa's fluovestjes zijn alleszins budgetvriendelijker; die van Vinkee worden in Vlaanderen verkocht aan ca. 40 euro!

   Verwijderen
 6. Wat een super idee! Ook uit te voeren voor mama's met twee linker-naai-handen, hihi.
  Groeten Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Made-moi Lies9.10.13

  als je niet wil ontmantelen: of extra's wil aanbrengen: ik ben al aan de slag gegaan met opstrijkbare reflecterende band van bij de Veritas...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. floddergatje9.10.13

  Zo leuk gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je die reflecterende strips die je eraf gehaald hebt, er terug op moet bevestigen, moet je die dan er terug op naaien? Of plakken (las ik ergens precies), zo ja, met welke soort lijm best?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De vestjes zijn op deze manier niet conform de richtlijnen van Europa. In geval van ongeval kan men daar dus moeilijk over doen. Zelf meegemaakt helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar die vestjes zijn toch niet verplicht op de fiets, enkel nuttig voor de zichtbaarheid? In welke zin deden ze daar dan moeilijk over?

   Verwijderen
  2. dat zou ik ook wel willen weten.
   zolang kids zichtbaar zijn is het toch ok, want idd niet verplicht of zo

   Verwijderen
 11. Drie uur, Mme, drie uur. Enfin, zoiets. Tornen en patroontekenen niet meegeteld. Ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie uur voor u hé! :)

   Verwijderen
  2. van heel dat hesjes gedoe is het meest tijdrovende: het slopen van de oude vestjes ;-). En toch ben ik maar weer aan de slag gegaan. ;-) (zeker nu ik nu pas een verwijzing naar mijn hesje vond in blog van Riet hihi

   Verwijderen
 12. Mijn kinderen zijn volwassen (hoop ik toch) maar ik maakte vroeg op dezelfde manier verkleedkleren van oude t-shirts: indianen, cowboypakken, kaboutertjes, ridders.... body van een kleur, franjes van een andere kleur t-shirt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook belangrijk : de kinderen hebben dan een hesje dat niet iedereen heeft en zullen dit snel herkennen na bvb een turnles of een zwemles, waar ze dan een kleedkamer delen met een ganse klas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ave madame zsazsa!

  Eindelijk heb ik leren stikken en kocht ik het beroemde rokskesboekske. Heb me al helemaal verlekkerd op wat ik ging maken, ben ik toch wel de patronen kwijt. Ik zal me voorlopig dan maar concentreren op de cirkelrok, maarja ik wil natuurlijk wel alle rokjes maken.

  Contacteer ik hiervoor de uitgeverij, ga ik gewoon nog eens naar de boekenwinkel in mol?

  Groenten uit Balen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je mij een mailtje stuurt dan zal ik het doorsturen naar de uitgeverij!
   mmezsazsa@gmail.com

   Verwijderen
 15. de la Meringe12.10.13

  Vorig jaar ook een xxxxL vestje verknipt in vorm van een gitaar. Met velcro op de gitaarhoes geplakt, en zoonlief kon veilig(er) achterop de scooter richting gitaarles. De leraar zei dat ik er een patent moest op nemen !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem25.10.13

  heb ooit van afgetornd fluo-lint de zsazsabloembroche gemaakt en in tig-exemplaren op de boekentas genaaid, nu hangt er nog ééntje aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Saskia31.10.13

  Ik had eigenlijk een vraagje ivm het piratenvestje. Is er speciale reflecterende stof die je kan bestellen om zo een groot doodshoofd te maken? Of heb je dat ook met allerlei stukjes aan elkaar genaaid? Want het ziet er toch redelijk van 1 stuk uit. Ik ben al lang aan het zoeken naar van die reflecterende stof. En zou het wel graag willen weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn repen en ik heb er eigenlijk ook geen idee van waarom je dat niet kan zien op de foto. :)

   Verwijderen
 19. For safety purposes, high visibility Safety vest and Reflective tape are going to make you far more visible.

  BeantwoordenVerwijderen