België heeft de 5de grootste ecologische voetafdruk ter wereld. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is ons vleesverbruik (naast mobiliteit op basis van diesel en olie en de CO2-uitstoot bij het verwarmen van slecht geïsoleerde gebouwen). Tijd om iets te ondernemen, waarom niet door lekker te eten?
Het is echt, zo simpel is het!
Een lijstje van mijn favoriete recepten.
PASTA
-Spaghetti met traaggegaarde zomerse groenten
-Spaghetti met venkel, room en citroen
-Spaghetti met tomaten, courgette en kappertjes
-Penne met geroosterde kerstommaatjes
-Snele spaghetti met tomatenpuree
-Spaghetti quattro fromaggi
-Penne carbonara met spinazie en snijbiet
-Spaghetti, one-pot-wonder met tomaten
-Penne met asperges
-Spaghetti met ricotta, rode biet en tomaatjes
-Pasta met courgette, nootjes en besilicum
-Pasta met broccoli
AARDAPPELEN
-Stomp met nepworst
-Zomers potje uit de tuin met tomaat en boontjes
-Aardappelen met tomaat en ei
-Tortilla
GRANEN
-Risotto met tuinboontjes
-Risotto met veel kruiden en groene asperges
-Biryani
-Risotto met een spiegelei
-Bloemkoolkorma met basmatirijst
-Risotto met vergeten groenten
-Romige bloemkoolrijst
-Zowat vanalles op één bord
-Quinoa met bietjes, kruiden en feta
-Couscoussalade met geroosterde groenten
-Groentebulgur
-Salade met amaranth, pruimen en ander herfstigs
ALEGAARTJE
-Vegetarische fajitas
-Chili sin carne
-Preitaart
-Marokkaanse tagine
-Kikkererwtencurry
(MAALTIJD)SOEP
-Minestrone
-Pompoensoep
KLEINE MAALTIJD
-Tomaten-broodsalade
-Cavaillon met mozzarella
In navolging van Lilith.
En vele anderen:
Vertellementen
EVA zelve
Op den buiten
A taste of pure
Sarah in de stad
Alles van Jonge Sla
Bloggers united!
Zet je link hieronder en ik zet je erbij.
Nog tips
#wereldveggiedag
Labels: Koken