donderdag 8 januari 2015

Pasta met schorseneren, paddenstoelen en peterselie

<3 schorseneren Met een dochter die graag en lang buiten slaapt breng ik daar heel wat tijd door.
Soms maken we een lange wandeling, soms parkeer ik haar gewoon voor het raam maar meestal vertoeven we beide in de moestuin.
Zij slaapt, ik rommel wat en denk na over het avondeten.
Niks nieuws onder de zon.

In de serre staat vers groen: spinazie, rucola, sla, allemaal gezaaid in het najaar.
In de tuin staan kolen, aardperen, snijbiet, pastinaken, wortels en schorseneren.

De schorseneren moesten er aan geloven.
Omdat schorseneren van vorm op asperges trekken maakte ik mijn lievelingsasperge-
recept
met hier en daar een toevoeging.
Een absolute aanrader!

Nodig:
-Schorseneren, gekuist en in stukken.
-Paddenstoelen (ik had gehoopt op een bospaddenstoelenmengeling, maar die waren er niet, het werden doodgewone champignons)
-Tijm
-Boter en eventueel olijfolie
-Peterselie, gehakt
-Citroensap
-Zout en peper
-Parmezaan

-Laat de schorseneren met wat takjes tijm garen in hun eigen stoom (met het deksel op de pot dus) met veel boter en wat zout.
-Bak terwijl de paddenstoelen bruin en kook de pasta.
-Breng de schorseneren op smaak met peper en wat citroensap (ik gebruikte bijna een halve citroen voor twee personen) en meng met de paddenstoelen, peterselie*, pasta en parmezaan.
-Roer tot er zich een lekker sausje vormt, de parmezaan, boter en het kookvocht van de schorseneren gaan daar snel voor zorgen, is alles wat te droog voeg dan wat kookvocht van de pasta toe.

*Ik leef samen met een peterseliehater, ik moet dus in mijn bord mengen.

7 opmerkingen:

  1. mmm, klinkt heerlijk (en nog beter: rap en simpel)! Bij deze weet ik wat er vanavond na onze werk- en schooldag op tafel zal staan! Lieve groet, V.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chez victorine, rap....schorseneren uit de tuin.....ik denk het niet ;)

      Verwijderen
    2. Inderdaad...schorseneren rap uit de tuin en nog kuisen was gisterenavond na een kletsnatte werkdag geen optie...gelukkig had ik een plan B: schorseneren uit de tuin van mijn mama in mijne diepvries! Niet meer zo helder wit, maar het heeft ons fantastisch gesmaakt! Nen aanrader! Lieve groet, Victorine

      Verwijderen
  2. De pasta met asperges is (voorlopig) mijn lievelingsrecept uit je moestuinboek. Supermakkelijk en superlekker! Topcombinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eikes ! ( ik lust écht geen schorseneren )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank u Mme! Ik heb dit gisteren gemaakt en het heeft ongelooflijk goed gesmaakt. Alleen jammer dat mijn vriend (die normaal warm eet op zijn werk) dat ook vond en er 's avonds met de helft van mijn restje vandoor gegaan is, waardoor het voor vandaag te weinig is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen