Een dochter met streepjes en een moeder met een virus

Toni met truitje
Elke winter weer komt er samen met een hoop snot nog een ander virus het huis binnen geslopen, het breivirus. Veel meer dan het vallen van de bladeren en een brandende stoof heb ik niet nodig om te verlangen naar dikke wol en tikkende priemen.
Er is wel één minpuntje aan dit jaarlijks gegeven, ik kan eigenlijk helemaal niet breien.
De enige steek die ik min of meer beheers is de ribbelsteek, alle andere steken leiden vroeg of laat tot een miscalculatie die ik pas zes priemen later ontdek en dan is mijn goesting op. Want Jawel, dat valt wel op!

Nog een ander probleem is dat ik geen breipatronen kan lezen waardoor ik gedwongen ben om mijn eigen patronen te maken.
Wie hier al een tijdje komt lezen heeft al een paar van die probeersels meegemaakt. Een absoluut dieptepunt kwam in 2007. Toen rolde deze gebreide broek vanonder mijn priemen. Ik vond ze zelfs gewèldig. Twee uur 's nachts was het toen. Het kind sliep. Toen ik de broek de dag nadien aantrok piepte ik wel anders, getuige het verdere absolute stilzwijgen rond de gebreide broek.

Het enige succesvolle dat ik ooit vanonder de priemen haalde was deze muts, maar dat kwam alleen maar omdat ik Nele zo ver had gekregen om een patroon te bedenken.
Het patroon bleek na de ontwerpfase ook niet echt een patroon te zijn maar een rechthoek met twee gaten in.

Daar dacht ik een paar weken geleden aan toen ik de trui zag die Tante Hilde gebreid had.
'Als je geen patronen kan lezen, bedenk dan iets met een rechthoek en een gat in' fluisterde het breivirus mij in de oren. En voila, zo geschiedde!

Toni met truitje
De Ttrui was geboren.
Dat klinkt nu simpel, maar ik had wel drie truien nodig om het patroon te vervolmaken. Dus nu heeft die dochter drie truien, wat eigenlijk wel genoeg is om de winter door te geraken.

#VSCOcam
En daarom heb ik nu het wilde plan om ook voor Abeltje een trui te breien, een échte deze keer, met aparte mouwen, en een echt model, zoiets gelijk de truien van Hilde, maar dan in ribbelsteek.
Het lot moet niet teveel getart worden.

Voila, daar gaan wij ons de volgende weken mee bezig houden.
Dan krijgt u voor de rest nog een paar fotootjes van de geweldige Toni en haar Ttrui.

Toni met truitje

Toni met truitje

Toni met truitje

Het patroon vind je hier terug.