Slijmballen komen altijd iets verder in het leven, in mijn geval bij een etentje met de Hemsleysisters.
De Hemsleysisters dat zijn die met hun echte boter, bouillon van beenderen en hun spiralizer.
Een spiralizer is een keukentuig om van alles (maar bij voorkeur lang en smal van vorm) gekrulde groentespaghetti te maken.
Een zegen voor wie de koolhydraat weert!
Dat slijmen deed ik overigens niet doelbewust, want de kookboeken van Fontaine zijn echt wel de fijnste, beste en mooiste boeken van de Lage landen.
(Mijn excuses aan mijn uitgeverij.)
Ottolenghi, Niger Slater, Yvette Van Boven, Anna Jones, ik heb ze hier allemaal al aanbevolen en ze liggen allemaal nog altijd in mijn keuken.
Dus. Dat gedweep werpt dus zijn vruchten af, want ik werd al twee keer uitgenodigd voor een etentje, na Het Ottolenghi Diner in het Rijks was De Broers van Julienne nu the place to be.
Ter ere van de lancering van het tweede Hemsley en Hemsleyboek, Lekker en snel voor elke dag kookte Nina uit het eerste boek. Gewoon omdat ook dat kan.
Het was geweldig weer, er was aangenaam gezelschap en het eten was fantastisch en omdat dat nog niet genoeg had geweest sms'te men mij de dag voordien met de vraag of ik misschien de zussen niet wou interviewen.
Ik sms'te terug: Oe! Daar ga ik een half uur over nadenken.
Na een half uur sms'te ik terug: Goed, ik ben er klaar voor, maar het is ook niet erg als het niet doorgaat.
Het ging natuurlijk wel door en degene die niet beter wisten zouden misschien wel kunnen gedacht hebben dat ik een echte was!
Ter plekke ging het er wat minder professioneel aantoe, ik had een paar vragen voorbereid, maar het ging natuurlijk meteen over het weer (keigoe) en België (keimooi) en Engeland (keiregen) en voor ik het wist waren er al tien minuten om en had ik nog niks gevraagd over de dingen die er toe deden.
Het werd dringend tijd voor de eerste vraag!
-Wat is het gekste dat iemand ooit spiralized heeft waar jullie weet van hebben?
-Een koolrabi zeiden ze.
Owkee, dat interviewen is dan toch niet zo simpel.
De tweede vraag:
-Ik heb elke dag de intentie om gezond en lekker te koken, maar dan kom je thuis met moeë en hongerige kinderen en dan wil je gewoon die drie kinderen zo snel mogelijk eten geven, wat zouden jullie in zo'n geval maken?
-Heb jij drie kinderen? Kirden de zussen in koor. En jij ziet er zo uit!? Plakten ze er nog aan.
De antwoorden op alle volgende vragen moet ik u daarom ook schuldig blijven, want vanaf dan kon ik aan niks anders meer denken dan dat de zussen Hemsley en Hemsley mij er waarschijnlijk retestrak vonden uitzien en mij een pak jonger schatten.
Tja, sorry.
Hoogstwaarschijnlijk hebben ze mij de oplossing waar elke ouder naar op zoek is verteld, maar het is mij ontgaan.
Mijn excuses.
Maar om het goed te maken heb ik iets veel beters!
Chocolade!
En het wordt nog beter want het is supergezonde chocolade!
Zonder suiker en al.
Wie heeft er snelle recepten nodig als je de kinderen ook gewoon tijd terwijl een chocomouske kan geven?
Het ziet er zelfs uit als chocomouse!
Daags voor het etentje had ik ter voorbereiding van Het Interview nog rappekes de boeken van de zussen kunnen inkijken en als er een ding was blijven hangen dan was het wel de Chocolade Avocadomouse.
Kregen we dat toch niet als nagerecht zekerst!
Aan het gesmek van de rest van de tafel te horen, was ik niet de enige enthousiasteling.
Ik heb het ondertussen zelfs al twee keer gemaakt.
Ik denk dat we van een succes kunnen spreken!
Het recept staat in hun eerste boek, maar je kan het ook op hun site terugvinden.
Voor uw gemak zet ik het er hier ook nog even bij.
Chocolade-avocadomouse (veganistisch) voor vier
-1 bevroren banaan (het wordt echt een pak makkelijker als u de pel er voor het diepvriezen al afdoet)
-3 el cacaopoeder (echt cacaopoeder, niet dat van die gele doos)
-1 avocado
-2 el honing
-1 tl citroensap
-1 tl vanille-extract
-2 el ijskoud water
-een snufje zout
Gooi alles in de keukenrobot en duw op het knopje.
Of wacht, hou een stuk banaan en avocado achter de hand en proef eerst of je een goeie mix van beide proeft.
Proef je teveel avocado dan doe je er wat banaan bij en vice versa.
Hetzelfde voor de honing en het citroensap.
Giet de mouse in kleine glaasjes en zet nog even in de koelkast of begin er gelijk aan.
Ik heb ze ook al bewaard in de vriezer, je haalt ze er dan een kwartier tot een half uur op voorhand uit, ze mogen best nog een beetje bevroren zijn.
Dus nu heb ik in mijn diepvriezer een zakje met gepelde bananen in schijfjes en bedenkt ik mij ineens: zou je avocado's die bijna te rijp zijn ook niet gewoon kunnen diepvriezen?
We gaan dat eens proberen hé.
Lekker en snel voor elke dag en De kunst om goed te eten
Jasmine en Melissa Hemsley
Fontaine uitgevers
352 en 320 pagina's
29,95 euro
Met de voordeelcode ‘mmezsazsa’ kan je het boek zonder verzendkosten bestellen.
Hemsley, Hemsley en vooral hun chocomouse
Labels: Koken, Lees meer boek, Nagerecht