Van miserie komen geregeld schone dingen ... Honger!

Vorig jaar was er het plan om nog eens een moestuinboek te maken, zo iets helemaal anders dan de kloefer die Dorien en ik al gemaakt hadden. Maar in plaats daarvan gingen Mr. Zsazsa en ik uit elkaar en schoot er niet veel tijd over om te schrijven én tuinieren. Omdat boeken zonder foto's ook niet alles zijn werd dat plan maar opzij geschoven.

Moest ik er zelf geen zijn, ik zou nu schrijven: "Mijn eeuwig respect voor alleenstaande (en thuiswerkende) ouders!
"Want -man o man- dat is mich toch niet simpel zunne.
In feite schoot er gewoon geen tijd over buiten kinderen op school krijgen, 's middags en 's avonds laat een beetje werken wanneer Toni sliep en 's avonds eten maken met een peuter die bij op het aanrecht zat.
Ik wil het afgelopen jaar inderdaad niet te idyllisch laten klinken, want dat was het verre van.

Maar ... zoals dat hoort te gaan ... miserie leidt soms ook tot schone dingen en omdat er feitelijk geen problemen maar enkel mogelijkheden zijn werd een van de enige dingen die ik gedaan kreeg mijn nieuwe missie.
Kindvriendelijk koken met weinig geld en met zoveel mogelijk groenten uit de tuin.
Trouwens, een vol jaar enkel koken voor - en eten met - kinderen vind ik overigens ook echt niet aan te raden . Al een chanse dat ik geregeld invitaties kreeg om bij vrienden te komen eten, ik was anders echt stiepelzot geworden. Mannekelief!
(Amai, het moet er precies in een keer allemaal uit.)
(Bon.)

Ik werd redelijk bezeten door mijn missie, ik testte elke dag nieuwe gerechten, verzon zelf recepten met alles uit de moestuin én het schoonste van al, ik heb geweldig lekker (en ontzettend goedkoop) gegeten.

Honger!
Goed!
Mogelijkheden zei ik dus!
Mijn uitgeefster en ik mailen geregeld over en weer en voor het goed en wel uitgesproken was was er het plan om een boek te maken. Een boek voor mensen met kinderen, een boek voor mensen met een moestuin, een boek voor mensen met een groentepakket, een boek voor mensen die wat meer vegetarisch zouden willen eten, een boek voor mensen die wat inspiratie willen opdoen om te koken met seizoensgroenten, een boek voor mensen die graag simpele maar bovenal lekkere gerechten maken, maar vooral een een boek dat ik vooral zelf nodig had én heel graag had willen hebben.
Want er zijn uiteraard al ontzettend veel boeken over koken met (seizoens)groenten of over koken voor kinderen of over koken met weinig geld of over vegetarisch koken, maar waar ik mij altijd wat aan stoor is dat die boeken gevuld worden met recepten waar ik niets aan heb: soep, voorgerechten, lunchgerechten (serieus, lunchen jullie???), nagerechten, gebak, drankjes, ... Echt, ik moet dat niet hebben in een kookboek, ik wil gewoon een boek VOL met hoofdgerechten, voor al de rest heb ik geen tijd (wat is er trouwens mis met een boterham?)

Dus, wat niet is kan nog komen en daarom besloot ik om er eentje te maken.

Honger!
Honger!
(De titel was niet van de eerste keer boenk erop gelijk bij Allemaal rokjes.)

Honger!
Een boek met alleen maar hoofdgerechten, zo'n 100, eerlijk verdeeld over de volgende categorieën: Pasta & noedels, Granen & rijst, Groentegerechten en Peulgerechten. Die worden onderverdeeld in lente, zomer, herfst, winter en uit de voorraadkast.
En geregeld worden er recepten aangevuld met suggesties om het in een ander seizoen of met andere groenten te maken waardoor het multi-inzetbaar is en je er een heel jaar lang uit kan koken.

Honger!
We zitten ondertussen in de afwerkfase, ik ben alle recepten deftig aan het uitschrijven en Els (uiteraard Els, wie anders!) trekt foto's en bereidt zich voor op de vormgeving.
Eind september, begin oktober zou het in de winkel moeten liggen.
En man, wat zijn we aan het zweten om er een tof boek van te maken!

Honger!
Over de cover is er nog wat twijfel. Daarvoor zullen Els en ik nog eens beroep moeten doen op jullie!
Volgende week ofzo!

Jeuj.
Een kookboek seg.