vrijdag 16 maart 2018

Fair wear friday #9

fair wear #9

Ik zag deze foto vandeweek bij Dietemiet. Ha, dacht ik, daar moet ik ook eens iets over schrijven, want in in plaats van te denken dat het wel tof zou zijn om elke dag op te staan om 6 uur, doe ik dat gewoon al 10 maanden!
En wie mij een beetje kent weet wat voor een prestatie dat is.
Vroeger strompelde ik (na zes keer wakker geroepen te zijn) om acht uur uit bed, om mij snel te douchen en een kwartier later met (door hun vader) proper aangeklede kindjes met (door hun vader) lekker gevulde brooddozen te vertrekken naar school. Daarna brak de periode aan dat ik met haastig aangeklede kinderen naar school vertrok waar ik te laat aankwam omdat we nog langs de bakker moesten. Omdat mijn kinderen naar een freinetschool gaan viel dat gelukkig niet op, want ouders beslissen daar gewoon zelf hoeveel ze te laat komen.
Ik wil maar zeggen: Opstaan is voor mij het ergste moment van de dag.

Wel goed omdat 's morgens al achter de rug te hebben natuurlijk.

En toen leerde ik dus De Jager kennen. De man wiens wekker élke hartverscheurende ochtend om zes uur al afloopt. Ook de man die al binnen de week elke dag bij ons bleef slapen. En vooral de man waarvoor ik de moeite wil doen om elke hartverscheurende ochtend samen mee op te staan. Om te knuffelen. Ah ja.

Ik. Verdien. Zoveel. Respect.

Omdat dus juist het opstaan vreselijk is blijf ik dan daarna ook maar gewoon wakker, ah ja, ge zult maar elke dag twee keer moeten opstaan. Niet dat ik dan iets nuttig doe tot ik het eerste kind uit zijn bed haal, ik ruim een beetje op, ik maak zwemzakken en bokes, maar door de band genomen zit ik gewoon wat te suffen voor de kachel.
Heerlijk vind ik dat.
Rust.
Geen gespoei.

Daar alleen al voor zou u dat ook moeten doen.

21 opmerkingen:

 1. ellen16.3.18

  ik heb geen kachel. oef.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geluk zit m in suffen voor de kachel <3 Respect! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem16.3.18

  vroeg opstaan is inderdaad heerlijk - maar die eerste stap is zo verdomd moeilijk wat er eigenlijk dagdagelijks op neerkomt dat het hier een gespoei is. misschien moet ik er ook eens mijn werk van maken om vroeger op te staan... ik zet het op mijn to-do lijst...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh god wat een nachtmerrie. Chanceke dat ze onze ook in een hippieschool zit. Om 6u opstaan. Allez!!! Dat doe ik zelfs niet voor mijn lief. Hahaha. Ik denk nu al hoe ik hem zou kunnen vermoorden daarvoor.

  Ik precies wat van slag. Zes uur. Zot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg. Hoe kijkt gij dan Temptation Island?

   Verwijderen
  2. Anoniem16.3.18

   6 uur valt best nog mee vind ik.... Mijn man staat elke ochtend tussen halfvijf en vijf uur op om te ontbijten. Heeft hij vroegdienst, dan vertrekt hij daarna naar zijn werk. Heeft hij laatdienst of verlof, dan kruipt hij terug in bed en slaapt dan terug tot rond 8 u. Doordat hij elke dag zo vroeg opstaat, ben ik als het ware voorgeprogrammeerd en elke morgen kom ik tegen halfvijf wakker.... 't Jammere is dat, eens ik wakker ben, ik totaal niet meer in slaap raak en dan uit pure frustratie maar direct opsta en beneden blijf. Mijn dagen beginnen dus hééééééééééél vroeg

   Verwijderen
 5. Tja. Voor iemand die de laatste jaren altijd ergens tussen 3u40 en 6u30 is opgestaan (en vanaf maandag gaan we weer continu voor 5u30) moet ik vooral heel hard lachen. Beetje met mijn ogen rollen. Maar goed, na 22u moet ge mij ook niet te veel vragen natuurlijk :) (en die jager joh, wat een catch)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig hoef ik noooooit meer vroeg op te staan en een wekker daar heb ik een bloedhekel aan. Maar ik heb makkelijk praten: geen (klein)kinderen meer in huis, die bijtijds de deur uit moeten. Het leven is goed zo !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sta elke weekdag om 5u45 op, omdat er een puber is die om 6u55 een bus moet halen. Een VOL uur en TIEN minuten om dat klaar te kunnen stomen. Zucht! En nog altijd geen standbeeld op 't dorp hé. Het is een schande zeg ik u :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De ochtendstond heeft goud in de mond - ook als de zon niet zou schijnen. Vroeg begonnen dagen duren langer en je kan dus des te meer doen. Op 't gemakske ontbijten en de internetkrant lezen en hier alle tijd voor hebben - zalig !!!!! Dus je hebt een goede ontdekking gedaan......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben de koningin van het snoozen, denk ik. Maar eens ik voor die 10de keer op die snooze-knop heb geduwd, kom ik uit mijn nest en geniet ik keihard van die rustige ochtenden waar iedereen nog slaapt en ik het gevoel heb alleen op de wereld te zijn. Genieten is dat :)
  ...Om een half uur later drie koters te horen naar beneden stormen gelijk buffels :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited,Thank you for sharing good topic.

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 12. https://madamezsazsa.blogspot.com/2018/03/de-kruidenspiraal-van-mme-zsazsa.html?showComment=1546010828911#c9084365589456826322

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen