donderdag 25 oktober 2018

Zweden baby!

Zweden

Ongeveer een week geleden vertrokken de jager en ik naar Noorwegen. (Dat het universum mij daar zwaar voor zou straffen was evident.) Aan de luchthaven van Oslo hadden we afgesproken met Christine van Woeste Goesting en compagnie om samen door te rijden naar Zweden.

De compagnie waarvan sprake waren twee chefkoks en hoe wij het daar mee getroffen hebben kunt ge wel raden zeker?
Komt er nog bij dat we logeerden bij Johans Wärdshus in Edsleskog waar geregeld workshops doorgaan waardoor we konden beschikken over allerhande graaf gerief. (Deze blogpost is trouwens op geen enkele manier gesponsord.)


ZwedenZweden

Een rookkast bijvoorbeeld, die gebruikten de mannen om een deel van de filets te roken van de eenden die eerder die dag werden langsgebracht door een plaatselijke jager.


Zweden

Ik zat terwijl te doen alsof ik bezig was met pen en papier.
Iedereen zijn talent hé seg.


ZwedenZweden

De ongerookte helft van de eendenborsten werden gebakken voor een 'simpel' lunchgerechtje links: eendenborst met een slaatje van kort geroosterde venkel en rode ui met sinaasappel, zuring en klaver. En het avondeten van de volgende dag: Eendeborst met een gekonfijt eendebilletje, geroosterde groenten en drie chantarellen.

Zweden

Meer paddenstoelen hadden we niet gevonden op onze wildpluktocht, daar kan de tussenstop mèt Zweedse gin misschien iets mee te maken hebben?


Zweden

Koken kon binnen in een grote uitgeruste keuken of buiten op het vuur. Uiteraard zaten we meer buiten dan binnen.
Want binnen hebben we thuis ook.


ZwedenZwedenZwedenZweden Maar de keren dat we binnen waren was het meteen ook een schot in de roos. Christine en ik bakten haar klassieke Hey-het-vuurtje-is-toch-al-aan-willen-we-anders-een-taart-in-de-Dutch-oven-gooien-taart. Maar die bakten we voor de gelegenheid gewoon in de oven. Dring ons vooral geen regels op!

ZwedenZweden ZwedenZweden

Ik ben zelf niet zo van de Wisky, maar de compagnie wel dus bezochten we een kleine stokerij in de buurt, ik ben echt zo'n gemakkelijk gezelschap.

Untitled

Ik nam weer pen en papier mee voor het geval ik mij moest vervelen. Dat deed ik niet.


ZwedenZweden

Van het bier ben ik dan wel weer meer, dus dan bezochten we ook maar de plaatselijke brouwerij.
Zo hielden we de kerk dan in het midden hé.

ZwedenZwedenZwedenZweden

En omdat we allemaal nogal van de gin waren kaapten we Johans Calvadosstokerij voor een ginexperiment met smaakmakers uit het wild die we aanvulden met wat klassiekers uit de keuken.
Dorst hebben we niet veel gehad.


ZwedenZwedenZwedenZweden
Voor de rest: prachtige huisjes, veel water, veel hout...


ZwedenZwedenZwedenZweden

Hij


ZwedenZwedenZwedenZweden

Wij


ZwedenZwedenZweden

En het meest geweldige gezelschap!
♥ Christine ♥ Geertjan ♥ Richard ♥

ZwedenZweden


Meer foto's vind je in mijn Flickralbum. De meeste foto's zijn door mij gemaakt, enkele ook door Christine en Johan.
Nog meer foto's op de Instagrampagina van Woeste Goesting.
Niks van dit alles werd op enige manier gesponsord.

4 opmerkingen:

  1. Super tof, alleen jammer van het vlees...had graag de jager vegetariër zien worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geloof ik, maar hij eet nu al overwegend vegetarisch hoor ;)

      Verwijderen
  2. Maar wauw, ik heb ineens zooooooo'n zin in Zweden! (En ook fijn, zo'n eerlijk ongesponsord reisverslag. Ik lees graag échte ervaringen.) En mijn hart is er warm van, merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er nu eens zalig uit. Ik heb niet het idee dat ik dat zelf georganiseerd zou krijgen...

    BeantwoordenVerwijderen