Over zaaibakken en werktafels

#deserrevanmmezsazsa#deserrevanmmezsazsa
Het is in de serre zoals 's morgens en 's avonds op de E313: proppen. En het wordt er niet beter op en dat geldt ook voor de serre.
Alles wat kon gezaaid worden is gezaaid en dat heeft dan meer met plaatsgebrek dan met verlangens te maken. Zelfs in en op de zaaibak en werktafel is het dringen. Het is een groot gerief om over extra zaairuimte te kunnen beschikken in het voorjaar. Drie jaar geleden kocht ik bak en tafel tegelijk met de serre, maar ik neem aan dat iets soortgelijks ook wel zelf te maken is.
Andere jaren hing er aan elke kant van de serre een ding, nu hingen we ze aan dezelfde kant waar ze waar ze het hele jaar mogen blijven. Niet dat er in de serre veel gezaaid wordt in de tomatenmaanden, maar ik kan er wel een extra verdiep pepers en paprika's in pot op kwijt! Win win, baby's!

#deserrevanmmezsazsa Twee zakken zaai- en stekgrond er in en er kon weer gezaaid worden!
Bloemen! En wanneer die verspeend worden is de zaaibak weer leeg voor pompoenen, courgettes, basilicum, kolen ed.

#deserrevanmmezsazsa Tijdens onze grote opruimactie speelde ik de plastieken onderkanten van de bakken kwijt, die vervingen we vorige week met wat restjes aluminium en toen hadden we zelfs nog genoeg restjes over voor een hoop labels!
Some people have all the luck!

#deserrevanmmezsazsa Niet alle groenten zaai ik voor in de bak, erwten, peultjes en bonen worden in potjes gezaaid, ze groeien zo snel en wortelen zo diep dat ze beter in een hoog potje gezaaid worden dat dan al na een paar weken gelijk zo de grond in kan.
Al die potjes staan op de werktafel die iets breder is dan de zaaitafel, anders had ik er daarvan misschien wel twee gekocht.

#deserrevanmmezsazsa En dan schiet er nog maar net een klein stukje over, daar kunnen dan nog wat potjes met het een en het ander.

#deserrevanmmezsazsa Van die potjes met het een en ander zijn er nog, zoveel dat we de volgende weken en maanden eigenlijk niet langer dan een dag van huis kunnen. #mmezsazsavultnogeengieter

#deserrevanmmezsazsa #deserrevanmmezsazsa

Tweewekelijkse reeks:
#deserremetmmezsazsa
Lees ook:
De serre in het voorjaar
Ook op Instagram en Facebook