zondag 24 juni 2007

Eenpansgerecht

Eenpansgerecht met tuingroentjes

Al de groenten komen uit "den hof" en de groenten plukken is het intensiefste werk, voor de rest is het poepsimpel en heel snel klaar én geen afwas want het is een eenpansgerecht.

Nodig:
-50 gram cashewnoten (ik heb pijnboompitten gebruikt)
-100 ml zonnebloemolie
-400 gram kipfilet
-300 gram basmatirijst
-4 lenteuitjes
-3-4 el (madras)kerriepoeder
-250 ml kokosmelk
-1 kleine courgette, gehalveerd in plakken
-300 gram peultjes, gehalveerd

Rooster de cashewnoten, neem uit de pan en hak ze grof.
Bak de kip in de olie goudbruin, neem de kip uit de pan en roerbak de rijst glazig.
Voeg het wit van de lenteui en het kerriepoeder toe en bak zachtjes mee.
Voeg de kokosmelk en 400 ml water en 1 tl zout toe.
Breng aan de kook en voeg de peultjes, courgettes en kipblokjes toe.
Laat koken tot alles gaar is, roer om en bestrooi met het groen van de lenteui en de nootjes.

2 opmerkingen:

  1. dit is super lekker!
    (net klaargemaakt met peultjes uit mijnen hof)
    mag wel peper en zout bij om op smaak te brengen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. twas inderdaad hieël lekker!

    BeantwoordenVerwijderen