vrijdag 28 december 2007

Lui wijven cakejes

CakejesDingen die er uit zien alsof je er uren aan hebt gezwoegd maar zo goed als geen energie vragen zijn geweldig.
U bent het ongetwijfeld met me eens.
Awel, dit is zo iets.

Cakejes van kant-en-klaar-deeg met zelfgemaakt glazuur, ik geloof zelfs dat je glazuur ook kant-en-klaar kan kopen, maar glazuur maken is nu echt geen werk.

Nodig:
-Een zak kant-en-klaar-deeg van Herta, eender welke smaak, ik heb natuur genomen.
-Poedersuiker
-Een muffinvorm
-Papieren cupjes om deeg in te gieten
-Eventueel voedingskleurstof


Verwam de oven voor op 180°
Zet de cupjes in de muffinvorm en giet het deeg erin, vul het maar tot de helft of zelfs minder want ze rijzen enorm.
Zet ze 15 minuten in de oven.
Je krijgt 18 cakejes uit één pak, dus bak in zoveel keer als je ruimte hebt in de oven of muffinvormen hebt.
Laat de cakes afkoelen.

Doe een eetlepel water in een potje en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot je een zeer vaste consistentie hebt.
Voeg eventueel voedingskleurstof toe (die u nog over hebt van de play doh) en als je verschillende kleuren wil, schep dan eerst wat uit het potje om het dan daar in te mengen met de kleurstof.
Schep de kleurstof op de cakejes en laat het hard worden.

Het is natuurlijk een pak beter als je het cakedeeg zelf maakt, met bv het vier vierde recept, maar ik was er te tam voor, en u?

2 opmerkingen:

  1. Als ik eens uiterst vlijtig ben en zelf mijn viervierdedeeg maak, hoelang moeten ze dan in de oven. kzou er zoveel mogelijk tegelijk willen maken voor mijn zoontje zijn verjaardag op school. Moet ik die papieren schaaltjes eerst n een muffinvorm zetten? of kan ik die gewoon in het papiertje gieten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even lang hoor, ook een kwartiertje dus.

    Ik vind die muffinvorm heel handig omdat de cakejes dan mooi rond blijven, anders nemen die hele andere vormen aan.

    BeantwoordenVerwijderen