dinsdag 19 februari 2008

De moestuin weer.

Moestuin in februariEn we zijn weer vertrokken, dankzij de opwarming van de aarde is mijn tuin in februari al maart. Helemaal opgekuist en klaar om gezaaid te worden. Het perceel voor de wortelgewassen is losgemaakt zodat de wortels diep kunnen "wortelen". Het perceel van de kool-, vrucht- en bladgewassen is voorzien van een dikke laag compost en aan het perceel van de peulgewassen is niks gedaan.
Alle percelen hebben een laag bladeren gekregen zodat onkruid geen kans heeft én de grond vochthoudend en luchtig blijft.
Normaal had ik dit in de herfst al moeten doen, maar toen moest ik waarschijnlijk dringend koffie drinken.
Gelukkig woon ik tegenover een bos en beschik ik over een grote kruiwagen.

De bladeren blijven liggen, alleen de plaatsen waar ik zaai worden op voorhand een beetje vrijgemaakt zodat de aarde kan opwarmen. Het gras van de rest van de tuin wordt gestrooid bovenop de bladeren die mettertijd verteren, vanaf dit jaar gaat ook een deel van het gras naar de bessentuin waar ook bladeren liggen. Op die manier bemest de tuin voortdurend zichzelf.

5 opmerkingen:

 1. kermit20.2.08

  versteld sta ik, versteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stien20.2.08

  Ik dreig in herhaling te vallen, dus ik ga deze keer eens niet zeggen wat ik denk.

  En het ergste: na het lezen van uw blog wil ik altijd meteen zelf mijn voorschootje gras induiken. Wat ik beter niet doe, aangezien het er de zaken niet op verbetert *rollende ogen*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem20.2.08

  denk dat kik toch maar een luie thuisblijfmama ben... jawadde gij zijt een ferme bezige bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem20.2.08

  En gij weet over alles precies zoveel. Nee echt, ikzelf ben niet goe bezig als ik dat hier zo allemaal bezie. Hoedje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Madame! U blijft maar in mijn achting stijgen! Blijf vooral uw vooruitgang documenteren. 't Is waardevolle inspiratie voor wanneer ik eind van dit jaar aan mijn grote project begin.

  BeantwoordenVerwijderen