vrijdag 23 mei 2008

Pasta met tomaat en aubergine

Pasta met aubergineWel een aubergine, maar geen idee?
Awel, maak dit, superlekker én gemakkelijk, wat verwacht je eigenlijk meer van een aubergine?
Vroeger bestrooide ik nooit aubergines met zout, maar sinds ik eens een bittere smaak ontdekte doe ik het wel, veel werk is het eigenlijk toch niet.

Nodig voor 2 volwassen en een kind:
-1 aubergine, in de helft en dan in plakken van 5 mm.
-1 teen knoflook, geperst
-300 gram penne
-400 gram tomatenblokjes uit brik of blik
-Olijfolie
-2 el gesnipperde peterselie
-50 gram geraspte parmezaanse kaas
-Peper en zout

-Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat een half uur uitlekken in een vergiet.
-Verhit de olijfolie met de look tot hij begint te kleuren, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat een kwartier pruttelen.
-Bak de aubergine (ik doe dat in een grilpan) tot de hij mooi gekleurd is en vanbinnen zacht.
-Kook terwijl de pasta, giet af en houdt een beetje kookvocht bij.
-Doe alles bij elkaar, samen met de peterselie en parmezaan, roer en voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe als het geheel niet smeuïg genoeg is.

Overheerlijk!

8 opmerkingen:

  1. Klinkt als muziek in de oren! Heb jouw receptje opgeslaan en zal het zeker eens proberen. Ik hou je op de hoogte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In plaats van peterselie een handvol gehakte basilicum net voor het opdoenen onder de saus mengen is nog veeeeel lekkerder.
    Ik vind dat ook een zalig recept.

    Soms een klein scheutje balsamicoazijn toevoegen kan ook pittig zijn. Beetje meer zoetzuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt een heerlijke blog..
    En grappig genoeg maak ik in dezelfde weken vaak toevallig een gerecht met dezelfde elementen. Nu ik de aubergine-tomaat, mét pasta zag en ik die vorige week ook op tafel zette, dacht ik.. nu laat ik eens een commentaartje achter.
    .. om te zeggen dat je een heerlijke blog hebt dus..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hm, ik heb de groenten geroosterd in de oven, combinatie van hete lucht op 200 graden en grill, dit gedurende toch 40 minuten. érg on-ecologisch, ik weet het. Eén van mijn zonden: de oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nimsa, waren je aubergines dan wat krokanterig?
    Want eigenlijk zie ik elke keer op tegen dat grillen in de pan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nimsa27.5.08

    Ja, best wel, maar nu ook niet héél. Ik leg ze in een hele grote schaal samen met de tomaten zodat 'iedereen' veel kantjes heeft om knapperig te worden. Wél veel olijfolie erover, zout, peper en knoflook.
    En je hebt er geen omkijken naar..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En nog lekkerder is als je in die schaal ook broodkruim toevoegd, goed besprenkeld met olie alweer..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gisteren heerlijk van gesmuld!

    BeantwoordenVerwijderen