Placematboterhamzakske.

De brooddoos is dood, lang leve de platgedrukte boterhammen!placematzakske
Aflevering 2, de handleiding.
1. Ik zal eerst vertellen wat ik heb genomen, één laag toille ciree aka tafelzeil en één laag katoen, omdat twee lagen toille ciree te stug is en geen twee lagen katoen omdat je dan de "eetkant" niet kan afkuisen maar het steeds moet afgewassen worden.
Maar op zich maakt het niet uit.
Je zorgt in ieder geval voor twee stukken van ongeveer 40 op 32 cm, als je veel bokes eet mag dat groter zijn, mss eerst eens een papierke rond je boterhammen doen op de inpakmanier. Vergeet er dan geen cm rondomrond bij te rekenen voor de naad. Als het teveel moeite is, neem dan mijn maten.
Voor het bandje dat rond de ingepakte boterhammen gaat neem je als je toille cirree neemt een stuk van 4 cm op ongeveer 40, meet ook weer hier bij afwijkende boterhampaketten.
Wanneer je echter geen toille ciree neemt moet je een stuk van zes cm op ongeveer 40 nemen, want in tegenstelling tot toille ciree plooi je dit niet gewoon dubbel maar moet je dat eerst dubbel stikken op één cm met de goede kant tegen elkaar, dan keren en dan je velcro erop stikken, zoals ik hier al eens explikeerde.
Maar er is ook een heel makkelijke manier, neem een rekker van bv 2 cm breed op 26 (meet ook weer hier na), zet hem aan elkaar en voila, bijna zonder zweet.

2. De methode die ik gebruikt heb, met de toille ciree dus, gaat als volgt, plooi de reep in de lengte dubbel, stik vast, stik de velcro aka klitteband bovenaan vast, draai de reep om en stik het andere stuk velcro onderaan vast.

3.Leg de twee placemats met de goede kant op elkaar en stik vast op 1 cm, laat een 10 cm open om de stof nadien langs daar te keren.
Ik vind het makkelijkst stikken als de katoen onderaan zit en de toille ciree bovenaan.
Ik speld dit niet vast, maar u doet wat u wil natuurlijk.
Knip de 8 hoekjes weg tot op 2 mm van het stiksel.
Keer de stof door de opening, steek de hoekjes goed uit met de hulp van en bot potlood of breinaald.

4. Sierstik rondomrond op een paar mm.

En klaar!

Placemat
BokesBokes