Les vacances de Madame Zsazsa

De altijd geweldige zoon
Aflevering 5: Het vervloekte rokske
Ha, die aflevering hadt ge niet verwacht na bovenstaande foto te zien hé!
Maar de reden is simpel, de foto's waarop ik dit rokske aanheb zijn allemaal mislukt, van voze kop over slecht perspectief zodat ik korte benen en een megagat heb tot overbelicht, mor allemaal mislukt.
Gelukkig is er mijn immer fotogenieke zoon met een fotoke van de Gele Rokskesdag.

Rokske
Dus vandaag een nieuwe poging met een proper en gestreken vervloekt rokske, en dit allemaal omdat ik dat "zeefdrukken" op stof toch zo geweldig vind en dat nog eens wil laten zien aan jullie.
Ge kunt daar toch zoveel toffe dingen mee doen, dit bevoorbeeld is een simpel, degelijk paars rokske, maar door er een bloem op te verven wordt dat meteen iets veel plezanters, niet?
Allee, ik ga het nog één keer uitleggen en omdat ik die bloem ook zo plezant vind krijgde ze er nog ferniet en voor niks bij.


-Kies of maak een tekening (of woorden) die je op stof wil overbrengen.
-Print de tekening af of doe zoals ik de laatste tijd doe, open de tekening op je computer en vergroot ze tot de gewenste grootte (dit is vooral interessant als je een tekening neemt die groter is dan een A4), plak een blad tegen je scherm en neem de tekening over.
-Neem de verpakking van een riem kopieerpapier (ik heb nu toevallig dit, want eigenlijk niet zo goed is want dat rood gaat soms wat af op lichte stof) en leg het met de bedrukte kant naar onder, plak het blad met de tekening erop. Of leg het met de bedrukte kant naar boven als je de tekening in spiegelbeeld wil gaan drukken.
-Snij hetgene dat gedrukt moet worden uit met een cutter/breeksmes , genre dit.
-Gooi het bovenste blad weg en zorg dat al de plakband zeker weg is.
-Strijk de stof of het te bedrukken kledingstuk, ik heb de bloem op de rok gezet nadat de rok al in elkaar gestikt was, dit omdat de tekening over de zijnaad en tot op de zoom komt.
-Leg het papier met de bedrukte kant naar beneden op de stof en strijk met een heet strijkijzer het papier vast.
-Spons of dep de verf over de tekening, ik gebruikt dit merk.
-Laat drogen of verwijder het papier meteen, bij gefrul zoals deze tekening laat ik het erop tot het droog is, maar anders heb ik het geduld niet.
-Werk eventueel bij met een fijn penseel.
-Behandel verder zoals aangegeven op het potje verf, meestal is strijken voldoende.
Of ga hier nog eens kijken