De lekkerste spaghetti met ballen ter wereld!

Spaghetti met ballenGooi al uw ballekesrecepten weg, dit is het enige van tel, zo ontzettend lekker! Normaal gezien zou ik nooit sappig en ballen in één zin gebruiken, maar hier is het onvermijdelijk van dat, ah zo'n sappige ballekes, nooit eerder geproefd, ik durf er voor wedden. Voor mij was het anders wel een openbaring. Het recept komt uit Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros en ge moet het deze week nog maken!

Nodig voor 4 personen:
Gehaktballetjes:
-400 gram gehakt, half om half
-40-50 gram oud witbrood zonder korst in kleine stukjes
-4 el melk
-2 el gehakte peterselie
-1/2 tl kaneel
-1/2 tl gemalen komijn
-1/2 tl zout
-1/2 kleine rode ui, geraspt
-olijfolie om te bakken

Saus:
-2 el olijfolie
-2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
-400 gram tomaten uit blik (Ik heb al zoveel soorten tomaten uit blik getest en de beste/zoetste zijn echt de tomaten uit bRik van de Colruyt, de bioversie.)
-3-4 basilicumblaadjes, in stukjes

-350 gram spaghetti (als ik voor vier man spaghetti kook gebruik ik 500 gram, mijn gehakthoeveelheden zijn dus ook navenant)
-parmezaanse kaas om erover te raspen.

-Doe het brood in kleine stukjes en giet de melk erover, knijp het fijn zodat al het brood wak is door de melk, voeg de rest van de gehaktingrediënten toe en maak balletjes, ik maak ze zo groot dat ze in één hap weg zijn.
-Bak de balletjes in de olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn.
-Maak intussen de saus, verhit de olijfolie, bak de knoflook tot hij geurt en doe de tomaten erbij, breng op smaak met zout en voeg de basilicum toe, laat tien minuten pruttelen.
-Doe de balletjes samen met een glas water erbij en laat 20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
-Kook de spaghetti gaar en kieper bij in de pan, roer goed om zodat alles bedekt is met saus.
-Dien op met geraspte parmezaan er over.