O, ik eet zo graag risotto, liefst van al met bospaddestoelen en die komen er binnenkort weer aan, maar tot dan is deze versie voldoende. Het idee van het ei er bovenop komt uit de Alle smaken van de regenboog, maar wat komt daar de laatste tijd niet uit?
Nodig:
-Arboriorijst, ik neem 120 gram per persoon ongeveer
-Boter en olijfolie
-een sjalotje per persoon
-Kippenbouillon, 2-3 keer zoveel als het gewicht van de rijst
-een geut witte wijn per persoon
-Parmezaanse kaas, geraspt
Ik maak daar eigenlijk niet veel spel rond, mijn risotto is altijd lekker of ik nu 20 minuten roer, schud met de pan ipv te roeren of niet roer, dus ik doe het op de makkelijkste manier, dat lijkt me evident.
-Fruit de sjalotjes is half boter, half olie, strooi er wat zout bij.
-Voeg de rijst toe en laat even meebakken zodat de rijst al de smaken kan opnemen.
-Giet de wijn erbij en wanneer hij verdampt is de bouillon.
-Laat koken zonder deksel en schud af en toe eens met de pan zodat er niks aanbakt, voeg meer bouillon toe waneer de rijst aan de bodem begint te kleven, risotto moet ten allen tijden smeuïg blijven.
-Rasp er veel parmezaan over.
Vorige week heb ik snijbietbladeren toegevoegd op het einde en dat was ook heel lekker.
Risotto is ideaal om te eten na een middagdutje, ge kunt dat op uw gemak klaarmaken, duurt het middagdutje wat langer dan laat je de pot met het deksel erop gewoon staan tot het slapende kind goed gezind genoeg is om aan tafel te komen.
Risotto
Labels: Koken