dinsdag 2 september 2008

Twee september 2008

BoodschappenlijstjeVoorlopig houden we het op een half dagje school, dus na de middag gingen we boodschappen doen.
Voor de eerste keer in 2,5 jaar begon ik aan een boodschappenlijstje zonder Jef die met zijn potloden mee wou schrijven op mijn briefje en omdat ik plots tijd teveel heb eindigde ik met dit.
Een getekend boodschappenlijstje, overigens zonder rekening te houden met verhoudingen, het bruine ding tussen de appel en de wortels is een chorizoworst en de kip staat er ook alleen maar omdat een kippenfilet zo moeilijk tekent. De komkommer zijn we vergeten zie ik nu en er lag ook nog wat extra in de kar, maar dat is alleen maar omdat ik een fles wijn vergeten te tekenen was. Als olie heb ik saffloerolie meegebracht, is dat lekker of alleen maar gezond? Zonnebloemolie is trouwens beikes moest iemand zich dat ooit afvragen. Zowel in pannenkoeken als in mayonaise.

De Jef (als je geen kinderen hebt doe je dit misschien beter niet) was in zijn element met zijn eigen boodschappenlijstje en snelde door de winkel om alles wat volgens hem op zijn lijstje stond in de kar te gooien. Handig en snel is het niet, leuk wel.

9 opmerkingen:

 1. greta2.9.08

  Jefke is een bofkont met zo een SUPER MAMA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo schattig zeg! Wilt ge mij niet adopteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind saffloerolie echt super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marie2.9.08

  Wij hebben als kind zo eens tekeningen gemaakt van heel courante boodschappen(zoals melk, appels, watre, chocolade). Mijn mama had daar magneten van gemaakt, en wij mochten die op ons boodschappenbord kleven als er iets nodig was. Daarna gingen we ermee winkelen. Leuk dat dat was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maffe3.9.08

  Uit ervaring weet ik dat ook mannen het beter doen met zo'n getekend ding. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem3.9.08

  leuk! Ik merk dat ik dat vaak al spontaan doe, tekeningskes bij mijn lijstje zetten. Ik weet niet of het verveling is of gebrek aan intelligentie of opfleuring van iets saais..

  en Marie: leuke mama had jij ook zeg (=Jef ook :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel een tof idee Marie, dat ga ik doen als jef wat ouder is.

  LOL maffe!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, misschien daarmee dat ik mijn zelfgemaakte mayonnaise niet lekker vond! Welke olie gebruik je daar dan best wel voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tine3.9.08

  Keitof zo'n boodschappenlijstje, ga ik ook eens proberen als mijn man nog eens met de 2 oudste dochters gaat winkelen. Mariken neemt dan trouwens automatisch al 2pakken van haar papa's lievelingswafels uit de rekken...dus op dat lijstje ga ik ook nog es een paar schoon tekeningskes zetten. Zeg en als ge nu bij die tekeningskes ook nog wat woordjes zet, gaat Jef ook al snel kunnen lezen...( maar dat hoeft eigenlijk nog lang niet...)zo de overgang van kleuter naar lagere school maakt een moederhartje ook wel klein zo de eerste schooldagen...

  BeantwoordenVerwijderen