zondag 2 november 2008

Osso bucco

Osso buccoOp zoek naar hét recept voor Osso bucco stootte ik op het recept van Harry's bar, een wereldberoemd Italiaans restaurant waar ik nog nooit van gehoord had.
Maar ik kan u beloven, beter dan dit is er niet. Het doet whoehoew in uwe mond en de week nadien maak je het weer, meer moet er niet gezegd worden.

Nodig per persoon:
-Een schenkel
-Een wortel, in blokjes
-Een stengel selder, in blokjes
-Een halve kleine ui, gesnipperd
-1/4 brik tomaten in blokjes
-Witte wijn
-Kippebouillon
-Bloem
-Look
-Peterselie
-Schil van een citroen

Bestrooi de schenkels met peper en bloem ze in.
Bak ze in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn, leg ze uit de pan.
Laat de groenten 10 minuten stoven in dezelfde pan.
Giet een scheut witte wijn in de pan en laat verdampen.
Leg de schenkels terug in de pan en voeg de tomaten en zout toe.
Overgiet met de bouillon tot alles onderstaat.
Laat een uur stoven met deksel, haal het er af en laat nog stoven tot de saus mooi is ingedikt.

Maak een gremolata van de laatste drie ingrediënten (extra basilicum en/of rozemarijn is ook lekker), strooi het over de osso bucco en laat nog vijf minuten rusten.

Serveer met pasta of rijst.

9 opmerkingen:

  1. Najama3.11.08

    Ziet er lekker uit!

    Ik heb denk ik al de helft van uw recepten klaar gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij gaat er niets boven de mijne, met zeker een kilo verse tomaten in, liefst uit de tuin van mijn schoonvader. Maar die uit uwen tuin zullen er ook wel heerlijk in zijn, denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. awel, schenkel, dat heb ik nu noooooit gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik bedoelde dus: nog nooit gegeten. en ik zou niet weten wat ik me erbij moet voorstellen.. ik vind het een beetje een raar idee, of is dat niet zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar dat is helemaal niet raar, heb je nooit soepvlees gegeten, dat is hetzelfde maar dan van een koe.
    Spannend is het ook, want de kans zit er altijd in dat je Creutzfeldt-Jakob krijgt.

    Veerle, ik heb eigenlijk helemaal geen tomaten, wegens geen serre en ik vind eigenlijk de tomaten uit brik uit Italië het lekkerst voor zoiets.
    Maar niet verder vertellen hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmm, ik wil ook schenkel eten. En wel nu meteen.
    Maar hé, kijk eens hier, wat zit er in mijn skakosj (zie de huisvrouw): verdroogde, geplette boterhammen met stinksalami! mmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn schoonvader heeft ook geen serre, hoor. Osso bucco maak ik dus alleen in de zomer. Misschien moet ik in de andere seizoenen dus toch eens jouw recept uitproberen. Hoewel,... ik weet nog niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gisteravond dit recept gemaakt en werkelijk: het is bizar lekker!!! Wat een echt Italiaans smaakje geeft juist die gremolata eraan. Heel hartelijk dank, ik ben er blij mee, ga het zeker vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja lekker hé, ik moet het ook nog eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen