Gebakken vis

Kabeljauw
Op sombere dagen als deze moet je koken zoals de bomma, veel, lekker en niet te veel complimenten.
Iets zoals dit dus, gepanneerde kabeljauw met puree.
Omdat vis nogal eens uiteengevallen eindigt maak ik dit in de oven, één keer omdraaien en klaar, een miniem risico op brokken.

Nodig voor de vis, 2 personen:
-2 grote stukken kabeljauw of andere vaste, witte vis.
-1 ei
-bloem
-broodkruim of paneermeel
-gehakte peterselie
-olijfolie

Voor de aardappelpuree:
-Aardappelen
-Melk
-Peper en zout
-Boter
-Een eigeel

-Kook of stoom de aardappelen
-Verwarm de oven voor op 225°
-Klop in een bord het ei los met de peterselie
-Doe het broodkruim of paneermeel in een ander bord
-Bestrooi de vis met zout, wentel de stukken dan in bloem
-Haal de vis door het ei en vervolgens door het broodkruim of paneermeel
-Drup wat olie in een ovenschaal, leg de stukken vis erop en druppel nog wat olie over de vis.
-Bak de vis 10 minuten, draai om en bak nog 5 minuten.
-Giet de melk en de boter bij de gare aardappelen, laat de melk warm worden op het vuur, kruid met peper en zout en stomp e roer het eigeel er door.

Lekker met deze zoete sla.
En tartaar.