dinsdag 27 januari 2009

Gebakken vis

Kabeljauw
Op sombere dagen als deze moet je koken zoals de bomma, veel, lekker en niet te veel complimenten.
Iets zoals dit dus, gepanneerde kabeljauw met puree.
Omdat vis nogal eens uiteengevallen eindigt maak ik dit in de oven, één keer omdraaien en klaar, een miniem risico op brokken.

Nodig voor de vis, 2 personen:
-2 grote stukken kabeljauw of andere vaste, witte vis.
-1 ei
-bloem
-broodkruim of paneermeel
-gehakte peterselie
-olijfolie

Voor de aardappelpuree:
-Aardappelen
-Melk
-Peper en zout
-Boter
-Een eigeel

-Kook of stoom de aardappelen
-Verwarm de oven voor op 225°
-Klop in een bord het ei los met de peterselie
-Doe het broodkruim of paneermeel in een ander bord
-Bestrooi de vis met zout, wentel de stukken dan in bloem
-Haal de vis door het ei en vervolgens door het broodkruim of paneermeel
-Drup wat olie in een ovenschaal, leg de stukken vis erop en druppel nog wat olie over de vis.
-Bak de vis 10 minuten, draai om en bak nog 5 minuten.
-Giet de melk en de boter bij de gare aardappelen, laat de melk warm worden op het vuur, kruid met peper en zout en stomp e roer het eigeel er door.

Lekker met deze zoete sla.
En tartaar.

9 opmerkingen:

  1. Okay. Dus ik moet de gepaneerde vis in de oven doen: als ik 'm in de pan doe, laat het velletje los dus eet ik bijna geen gepaneerde vis.
    Ziet er lekker uit trouwens!

    PS. Tartaar?? bij de vis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eigeel in purree???? Brrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even een schuin oog op de aanvullingen van het Jefkes geworpen: een bh voor kleine jongens?? In welke context ontglipte hem dat?? Hilarisch, dat wel!

    En bovendien, Knofje, dat van dat lossend velletje: idem, helaas. Idem.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt zoals de bomma! Héérlijk! Die van mij deed ook altijd eigeel door haar puree, zo gek is dat niet. Puree is trouwens mijn lievelingsgerecht, niemand maakte 'm lekkerder dan de bomma!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Knofje idd, velletje blijft aan de vis, niet in de pan. ;-)
    Oohh tartaar is zo lekker bij vis!

    Tante Riet, Jef is gefascineerd door borsten, hij wil zeker en vast borsten wanneer hij zwanger is zegt hij.
    We zullen hem nog maar even in de waan laten zeker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. eigeel in purree: altijd! en boerenboter..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, goei boter uiteraard!

    Goei boter altijd en overal!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ma bahnee, planta, een beetje melk, wat nootmuskaat en veel kippekruiden
    :-)

    ik blijf erbij: eigeel = brrr
    :-)



    Btw: super dat je linkt naar Donderdag Veggiedag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eten van de bomma... fijn dat je die herinnering nog eens wakker maakt, mmm ;)

    BeantwoordenVerwijderen