zaterdag 28 februari 2009

Opruimenergie

KnutselkastSloten energie voelde ik ineens, waar komen die plots vandaan?
Ik besloot er maar wat mee te doen, je weet nooit hoelang zoiets duurt.

Jef en ik ruimden de knutselkast op en ik vond dat ineens wel een heel goed idee zo'n kast, dus ik deel dat even met jullie, je weet nooit of er iemand op zit te wachten.

Boven vlnr: Bakjes met stickers, kralen, stempels, ... Stempeldozen, potloden. Bakje met stiften, potloden, wasco's, krijtjes, scharen, ... die apart in een conservenblik zitten. Achteraan vingerverf. Sponsstempels en nog wat kralen.
Onder vlnr: wc-rolletjes, dozen, lege potjes, rommel dus. Knutselboeken en te mooie tijdschriften om weg te gooien. Bakje voor papier, stickervellen, ... Knutwelwerkjes.
Ergens zit ook nog tafelzeil om te kleien, klei, plasticine, schelpen, penselen en al ander gedoe.

Door alles in één kast te steken, maak je knutselen beschikbaarder dan wanneer kinderen alles moeten vragen (en je alles moet zoeken) én je wordt soms verrast op een schilderende kleuter terwijl je even ging douchen.
Plezant.

9 opmerkingen:

 1. en als ik het goed begrijp is die knutselkast op Jefhoogte... Ja hopelijk heb je dan nog momenten met hopen energie én zin om de boel nog eens op te ruimen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schijnt in België de zon?
  Mijn knutselkamer is nu babykamer, maar ik ga weer een nieuwe knutselhoek krijgen. Ik heb ook een verzameling van van alles en nogwat en het is lekker om alles geordend bij elkaar te hebben.
  Hepke goed gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is de lente, Mme Zsazsa, zij komt, zij komt! Nu nog in mijn kop, zodat ook ons huis slachtoffer wordt van mijn opruimwoede!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! die knutselkast!
  *is een beetje jaloers, want hier hebben we wel een kast, maar geen orde...*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super, vind het altijd leuk als ouders hun kroost stimuleren om te knutselen en te frutselen! En opruimwoede, daar moet je inderdaad van profiteren. Bij mij komt dat eens om de drie jaar ook eens aangewaaid ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem2.3.09

  Heerlijk zo'n knutselkast. Wij hebben grote knutsellades in een kast op kinderhoogte. En er wordt opo gezette dagen regelmatig gebruik van gemaakt. Helaas ook wel eens niet zoals het bodoeld is (wasco op het behang oid)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Patricia, ik België schijnt altijd de zon, behalve wanneer we weer eens kinderen verkrachten of een regeringscrisis hebben. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier zowat duizend Ikea-bakken om alle knutselrommel in te stokkeren... die zich trouwens wekelijks lijken te vermenigvuldigen.

  Afin, eigenlijk was ik op zoek naar jouw recept voor pasta met tomaat en munt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. materiaal zat om een knutselkast te vullen. Maar plaats om een knutselkast te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen