maandag 27 juli 2009

Mme Zsazsa op huisbezoek

AardbeienVandaag bracht ik een bezoekje aan iemand die de voorbije maanden verhuizend, verbouwend en inrichtend heeft doorgebracht, een welopgevoed iemand brengt dan een attentie mee, zo ook ik, ah ja.
Omdat ze niet kan zwijgen over al het lekkers dat er zomaar aan de struiken groeit en van de bomen valt besloot ik me er goedkoop vanaf te maken en stekjes van onze aardbeien mee te nemen. Niet zomaar ordinaire aardbeien maar Mara des Bois, die aardbeien waar ik vorig jaar heel Frankrijk voor heb lastig gevallen (en ze uiteindelijk 'gewoon' bij Ecoflora heb gevonden). Een doordragend ras met aardbeien van normale grootte die de smaak hebben van bosaardbeitjes, zeer populair in Frankrijk, maar hier amper gekend.

Omdat de presentatie alles is zocht ik wat terracottapotjes samen en verfde op een oud mandarijnenkistje sierlijk "Mara des bois".

Ondertussen heb ik teruggevonden dat stekken wel de manier om te vermeederen is, maar dat je dit dan best in het voorjaar doet met sterkere stekjes dan mijn sukkeltjes. Ach, als het niks wordt dan ga ik nog wel eens terug met een orchidee of een tegeltje met een spreuk op voor in het toilet.

14 opmerkingen:

 1. Bij mij mag je ook altijd eens op bezoek komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is toch de attentie die telt zeker. Leuk ideetje. Ook tof: zelf koekjes bakken en mooi inpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jazeker, bij mij ook, ik ben zeer gastvrij, bij mij krijg je zelfgemaakte koekjes geserveerd ;) maar tja, ik heb afgelopen tijd niet verbouwend ,verhuizend doorgebracht. Maar mijn tijd komt nog wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de fiets vond ik anders ook een goede attentie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ze net goeiemorgen gaan zeggen en ze zien er nog steeds gelukkig uit. Nog es bedankt hè!
  Ik ga me nu effe concentreren op tuinbonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik was ook wel verhuisd, hé toen je hier de eerste keer kwam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verdorie ..Ik ben reeds een tijdje verhuist,hahaha

  Fijne dinsdagavond nog

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lol, naast een ruillijst ga ik een op-visite-lijst aanleggen dus.

  Annemie, ja dat was nog eens ne kadoo hé!!

  Vermiljoen lap, ik wist het hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. welwel30.7.09

  Ik zit midden in verhuis - verbouwingen - stijve spieren - groeiend onkruid ... ge moogt zelfs komen zonder plantjes ....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. marie anne1.8.09

  zeg, dat zit hier vol creatief volk
  heb een doos vol epauletten, heeft iemand daar een idee mee of breng ik ze beter naar t containerpark? en neen ik zal mijn schouder niet meer opvullen jaren 80stijl, dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marie Anne, ge kunt ze mss in uwen bh steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. welwel1.8.09

  epauletten kan je ook vastmaken aan de zijkanten van kapstokken om uw delicate bloeskes op te hangen ... ha ! wil dit nu zeggen dat ik ook creatief ben???

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zag in een school eens een epaulet op een blad geniet met de bolle kant naar beneden. De kids mochten er verder mannekes mee maken. Haartjes van wol, strikje eronder, hoedje van papier erboven, oogjes opkleven. Mooi resultaat omdat er vele bij mekaar hingen ( zwarte, bruine, beige, witte, gele, rode, blauwe,... kindjes naargelang de kleur van de epaulet. Dus Marie Anne: ga die doos op de school van je kids afgeven aub.
  FeeSter-groetjes, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van de rokjes naar de aardbeien. Weet pas sinds kort dat deze soort bestaat, sinds ik -hier in Frankrijk- "Mara des bois" werd genoemd, omdat ze mijn echte naam niet uit konden spreken. Ik moet ze hoognodig eens proeven! Hopelijk dat je inmiddels prof bent in het stekken, want de blog stamt van drie jaar terug.
  Marije

  BeantwoordenVerwijderen