dinsdag 4 augustus 2009

Aardbeienijsjes

IjsjesMijn grootmoeder zaliger maakte in de zomer de lekkerste ijsjes van héél de wereld.
Met de eerste aardbeien begon mijn smeekbede om de diepvriezer te vullen, spijtig genoeg heb ik nooit met veel attentie het proces gevolgd en zodoende ging het recept verloren, eeuwig zonde.
Maar ik ben er bijna, ik heb al vanalles geprobeerd maar nu ben ik er heel dichtbij, aan u om het mij te vertellen.

Nodig:
-Twee doosjes aardbeien, gewassen en in schijfjes gesneden.
-Suiker naar smaak, de eerste aardbeien zijn veel minder zoet dan de aardbeien die nu verkocht worden, neem een gemiddelde van 100 gram per doosje, ik gebruik rietsuiker of agavesiroop.
-Het sap van één citroen en het dubbele aan water.

-Verwarm het water met het citroensap en de suiker tot je een pruttelende siroop hebt, voeg de aardbeien toe, roer en haal van het vuur.
-Mix alles kort en giet in ijslollyvormpjes (Tupperware, Ikea, mss de Hema?)
-Klaar!

Voor

21 opmerkingen:

  1. I love ijs.
    And I love aardbeien.
    En I love aardbeienijsjes!
    Ik ga dit recept zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love ijs.
    And I love aardbeien.
    En I love aardbeienijsjes!
    Ik ga dit recept zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net nu ik een ijslollierecept nodig had! Ik vond -oh nostalgie- zulke ijsvormen in de kringloopwinkel, van Tupperware: slechts 1 of 2 keer gebruikt! Even laten weken in een sterk middel en het was als nieuw.

    Dit probeer ik volgende week zeker eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah, dat is nu eens de perfecte tip voor wat ik voor mijn verjaardag kreeg: Calipomakers:
    http://www.youtube.com/watch?v=OwWokZlBY4I

    Echt geweldig, want je kan ze plat leggen in de vriezer, dus ze nemen heel weinig plaats in, en ze zorgen ook voor weinig gesmos!

    Ik probeer jouw recept vandaag nog.

    (Wat ook heel lekker is: aardbeienmilkshake maken, maar met meer aardbeien dan melk, en dat invriezen.)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad superlekker en vooral mooi rood. Ik pureer ook weleens een meloen. Zit genoeg vocht en suiker in en dus kan het zo , zonder iets toe te voegen, in de vormpjes. Lekker fris! Geen watermeloen, maar een groene of een oranje pakken.
    Ook leuk voor kids: grenadine in ijsblokjesvormpjes laten bevriezen en zo'n rood ijsblokje in een glas water gooien.
    Ijskoude groetjes.
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ga het zeker ook eens proberen, met het warme weer die we de komende dagen mogen verwachten... het zal van pas komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik word hier 25 jaar terug de tijd in geflitst: aardbeienijs van bij m'n oma (met aarbeien van in den hof), héérlijk. Ik ken het recept niet maar ze deed iets gelijkaardigs. Echte ijsjesvormpjes hadden we niet maar wel van die mallen voor reuze-ijsblokken, was even goed maar dan wel meestal met een scheef stokje erin. Ha, nostalgie...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. doosjes van 500 gr? en het dubbele aan water van het citroensap?

    Ik probeer het uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. annelies5.8.09

    ook een goed idee, vooral voor kleine broers en zussen die ook een ijsje willen maar dan helemaal volgesmost geraken - een lekvrij ijsje: stokje steken in een halve banaan en dat zo invriezen! zo lekker dat dan ook de grote broers en zussen zo eentje willen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik vind het altijd zo zonde om confituur te maken of iets te mixen van aardbeien, ze zijn zo lekker als ze puur zijn. maar dees lijkt me wel iets me dunkt. k zal het weten te vertellen als ik het eens uitprobeer of het uw grootmoeders recept was ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mmmm, het water loopt me in de mond! Ik zal die zeker eens proberen! Thx voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nostalgie!
    ook ik word 25 jaar teruggeflitst

    ps soufflé zal voor volgende week zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. klinkt lekker, gaan we zeker eens uitproberen!

    groetjes,
    Marinda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem6.8.09

    Mmm, heerlijk, hier ook heerlijke aardbeienijsjes gemaakt: http://www.tussenkunstenkids.eu/page/4/

    *Gaat jouw recept ook snel uitproberen*

    Baby nog in buik, zo te zien?

    Lieve groet, een toevallige passante.

    www.tussenkunstenkids.eu

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lila6.8.09

    Ze staan in de diepvries, het kleurtje is al ok, nu nog de smaak. Ik ben benieuwd !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die zien er lekker én mooi uit. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Eind deze week komen de meiden logeren. En zelf kan ik dit recept ook best gebruiken als ik eens ijshonger heb, want als ik zoetstof gebruik ipv suiker is het best nog ww ook! Direct om lollyvormpjes en aan het werk...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Vandaag was het eindelijk zover. Het was zeer geslaagd en ik heb het op mijn blog geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hmm, goed idee voor Potjebuur ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het waren zalige ijsjes! Het recept zit al in mijn map.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Er staan weer aarbeitjes klaar voor een volgende lading. Zo'n lekkere ijsjes!

    BeantwoordenVerwijderen