Mijn grootmoeder zaliger maakte in de zomer de lekkerste ijsjes van héél de wereld.
Met de eerste aardbeien begon mijn smeekbede om de diepvriezer te vullen, spijtig genoeg heb ik nooit met veel attentie het proces gevolgd en zodoende ging het recept verloren, eeuwig zonde.
Maar ik ben er bijna, ik heb al vanalles geprobeerd maar nu ben ik er heel dichtbij, aan u om het mij te vertellen.
Nodig:
-Twee doosjes aardbeien, gewassen en in schijfjes gesneden.
-Suiker naar smaak, de eerste aardbeien zijn veel minder zoet dan de aardbeien die nu verkocht worden, neem een gemiddelde van 100 gram per doosje, ik gebruik rietsuiker of agavesiroop.
-Het sap van één citroen en het dubbele aan water.
-Verwarm het water met het citroensap en de suiker tot je een pruttelende siroop hebt, voeg de aardbeien toe, roer en haal van het vuur.
-Mix alles kort en giet in ijslollyvormpjes (Tupperware, Ikea, mss de Hema?)
-Klaar!
Aardbeienijsjes
Labels: Koken, The best of