maandag 20 juli 2009

Watergewenning op het droge

BlubMijn plan was eigenlijk twee maand buiten zitten, vooral het zitten letterlijk nemen en dat maar af toe toe inruilen tegen boodschappen doen/koken/opstaan om een nieuw boek te nemen en euh dat was dus alles.
Alles was goed begonnen maar dan ging het regenen, dus investeerde ik in een paar dozen Baufix waardoor ik alsnog kon zitten en lezen, maar dan binnen en af en toe onderbroken om een schroef vast te draaien.
Niks aan het toeval overlaten dus, meteen tsjak tsjak alle problemen aanpakken voor ze er eventueel zouden aankomen, of hoe zei Dehaene dat weer?
Een zwembad is nog zo'n problemsolver, ge zet dat in uwen hof, liefst op een plaats waar je er niet vanuit elk oogpunt mee geconfronteerd wordt want mooi is dat niet en je koopt een tube zonnecreme, je smeert en voila, rust, wel op voorhand duidelijk maken dat een zwembad niet betekent dat je er per se met twee in moet en zorgen dat het waterpeil maximum tot onder de kin komt.
Kinderen opvoeden is niks in zijn eigen.
blubAlleen die ramen die aanwasemen, dat is precies niet zo gemakkelijk op te lossen.

8 opmerkingen:

 1. welwel21.7.09

  Ramen insmeren met shampoo en uitspoelen ... of nog leuker voor kleine jongetjes : erin spuwen (in de bril - niet in het zwembad) en dat dan uitwrijven ... helpt gegarandeerd ! Lucky boy !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. of vaseline heel dun in uitsmeren of van die siliconenspray in spuiten (die waar ge uwe fietsketting mee smeert)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem21.7.09

  Wat je altijd bij de hand (mond) hebt : speeksel. Dat helpt inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Genieten maar Jef! Ons Sterre wilde vorig jaar ook een zwembad. Klein probleempje... op een appartement is dat nogal lastig. Maar dat was buiten supermama gerekend. Onze gang werd leeggemaakt, het zwembadje opgeblazen, een voetbadje ernaast gezet( ja mama, bij echte grote zwembaden moet je eerst je voeten afspoelen zodat er geen gras meer aanhangt hihi). Uren plons- en spetterplezier. En 't kind zo fier als een weekluis. Voordeel: zonnecrème smeren hoefde niet.
  Liefs, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :) Wij spuugde vroeger ook altijd op de raampjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als dezon echt heel fel is, misschien toch eerder gaan voor een uv-puleke. Dat zijn van die truitjes die ze downunder op 't strand dragen, want zonnemelk en zwemmen, da's als water op vuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt opvoeden inderdaad een makkie, op die manier!
  En Anne, wat heldhaftig van jou om het zwembad binnen te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tis te hopen dat ge dan heel veel zon te zien krijgt he nu ge zo geinvesteert heb in da zwembad....

  Anne leuk zeg dat ondanks het gebrek aan een terras je er toch voor zorgt om plons en spetterplezier te verkijgen!

  BeantwoordenVerwijderen