woensdag 19 augustus 2009

Zomers eten

Caesar saladeNeen neen, ik ben niet bevallen, anders zou er hier een andere foto staan, niet waar?
Ik wou maar even laten zien wat wij hier deze dagen eten.
Caeser salade dus, hier het recept.
Lekker als voorgerecht, met iets lichters als hoofdgerecht, een simpel pastaake of zo.

Tomaat mozarellaEn dan 's middags ook zoiets simpels gelijk tomaat mozzarella met wat lekker brood.
Geen recept, gewoon wat tomaten snijden, kruiden met peper en zout, mozzarella over de kaas verscheuren (veel cooler dan plakjes snijden) , kruiden, basilicum snipperen (met de schaar, ook veel cooler) en dan lekkere olijfolie.
Oh ja, neem deftige mozzarella, met een buffel op het zakje, niet van die rubbere van het huismerk.

Meer moet dat niet zijn.

En jullie wat komt er bij jullie op tafel?

15 opmerkingen:

  1. Ik heb toevallig net zelf een postje geplaatst over mijn zomerse salade :D

    Ik hou van salades met die warme weer. Makkelijk te maken en lekker fris. Ook tussen de middag vind ik dat wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met dit weer...
    " Men hale 1 dikke watermeloen" :
    1 fris deel wordt op het zilvermeer opgesmikkeld, een fris ander deel thuis als voorafje, nog een deeltje als laatavondhapje en wat dan nog overblijft pureer ik wel en giet ik in een ijslollievormpje.Niets is lekkerder met deze helse temperaturen.

    Of toch niet. Het kan nog beter als je meloen smult met je voetjes in een fris voetbadje. Zaaaalig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gemengd slaatje, garnalen, gerookte zalm, heilbot en forel met frietjes. En een koude fles witte wijn. Meer moet dat niet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gij wilt hier gewoon ideeën opdoen voor de volgende dagen, gij. Maar allez, ge zijt zwanger, dus het is u gegund :-)
    Bij ons was het gisteren: kropsla, kers- en minitomaatjes, slaatje van gerookte zalm, gekoote eitjes, basilicum en mayo. Alles onder elkaar gesmost, met ciabatta en witte wijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. men hale een meloen ?? men plukke een meloen ;-)

    voorgerecht caprese multicolore, sop (tomaten), spaghetti allo scoglio (met verse tomaten en een beetje pikke pikke), tomatensorbet...
    mosselen met tomatenessence (maar dat mag ook een geut pastis zijn, of een witbierke)

    helaas voor de zwangeren onder ons in het aardige gezelschap van een rode wijn (meestal met een roze strik), maar als het boven de 32 graden is dan mag dat ook een frisse witte of rosé zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. gebakken patatten, worst en wortelen want wijzitten met een overschot aan wortelen...gelukkig is winand zot van wortelpuree

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dat is niet cooler, dat is lui'er :-p
    maar het is u gegund..

    ik heb ook op een héétste dag van het jaar 'geworpen' :-D

    er komen begot meer postjes uit.. kunt ge niet meer bewegen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sla met geitenkaas
    vooral de vinaigrette is belangrijk én lekker : aceto balsamico( de echte, geen brol), olijfolie, 1 teentje look (geperst), honing. Goed mengen en veel proeven tot de verhouding goed is. De sla serveren met stokbrood( of turks brood) met een beetje olijfolie en ingesmeerd met een lookteentje.Zàààààlig. Dat zachtzure van de vinaigrette, gemengd met de geitenkaas, en die zoete toets van de honing...samen met zachte slablaadjes en sappige zoete tomaten....
    ik krijg al honger;-)
    Veel plezier zsazsa tijdens de laatste dagen van je zwangerschap
    groetjes
    Toon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. en grote hoeveelheden van Haagen Dasz chocolate midnight cookie ( lekkerste ijs ter wereld!)
    en watermeloen, elke dag, in grote hoeveelheden....

    mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat anders dan een typisch Spaanse 'Gazpacho Andaluz'. (to be tasted next door)

    Recept:
    1/2 kilo rijpe tomaten
    1/2 groene paprika (langere versie)
    1 knoflook teen
    1/2 komkommer (Spaanse variëteit smaakt wel anders dan Belgische maar het maakt eigenlijk niet uit)
    1 dl olijf olie
    4 el wijn azijn
    1 stukje brood
    zout

    - Tomaten afpellen, komkommer afschillen en in stukjes snijden, paprika in stukjes, lok, brood in water dippen.
    - Alles in de blender mixen en de zout, azijn en olie bijvoegen.
    - De mengsel zeven en laten afkoelen in de koelkast +/- 1 uur en klaar.

    Serveren met een ijsblokje indien heel warm weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik wacht geduldig tot je bent bevallen en geniet ondertussen van je blog ! zelf ben ik pas aan 42 weken bevallen...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog niet gesmolten Mme Zsazsa?
    Ik heb vandaag al een paar keer aan jou (vooral dan aan het zwanger lijf) gedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij proberen de courgetten de baas te blijven. Nieuw receptje ontdekt: courgette lichtjes koken, daarna bestrooien met peper, zout, look en olijfolie. In een vuurvast schoteltje, beetje room erover, kaas erop en gratineren. Lekker! (maar wel warm :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij aten vanavond soep van de eerste pompoenen, ui en tomaat van de moestuin. Daarbij een pide (zo'n rond turks brood) gehalveerd en belegd met ui van de moestuin en een restant kaas geraspt. Zwart olijfje en wat knoflookolie. Soep viel in de smaak. Brood ietsje minder.

    Verder eten we veel aardappels, groente en vlees of vis. Koop al maanden geen groenten meer en ook komt er wat fruit van de eigen tuin.

    Wat een rijkdom toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb net de Ceasar salade gemaakt. Mmmmmmm. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen