Macaroni met hesp en kaas

Macaroni met hesp en kaas in de oven
Ik ben met zoveel dingen tegelijk bezig dat ik momenteel niks meer afwerk, of er nog niet toe kom natuurlijk, alleen het avondeten komt elke avond afgewerkt op tafel, niet dat het veel voorstelt, meestal snelle dingen want in de uren dat Abel slaapt "werk" ik, dat heb ik mezelf zo opgelegd.
Dat betekent dat ik kook wanneer hij wakker is, en om nu niet heel de tijd in de keuken te staan wanneer hij wakker is moet het vooruit gaan want ik wil ook nog in de zetel zitten met mijn babyke en wat knuffelen en spelen.
Ovenschotels zijn ideaal, het moet niet allemaal tegelijk klaar zijn, ge kunt het maken op een moment dat het past én eten op een moment dat het past (en de overschot de dag nadien naar binnen schrokken tijdens een 'werkmoment'), dus geef mij al uw snelle (dus geen moussakatoestanden) én lekkere ovenschotelrecepten en ik zal u eeuwig dankbaar zijn.

Nodig 4 personen:
-400 gram macaroni
-12 schellen gekookte hesp (ham dus) in fijne reepjes
-200 gram geraspte kaas
-60 gram boter
-60 gram bloem
-1 liter melk
-Peper en zout


-Kook de pasta in voldoende water, wanneer de pasta al dente is, afgieten en spoelen onder koud water, maak terwijl de pasta kookt de bechamelsaus.
-Smelt de boter, haal van het vuur en doe de bloem erbij, roer goed, laat even bakken.
-Voeg de helft van de melk toe en roer tot al de boter en bloem (roux) is opgelost in de melk.
-Blijf regelmatig roeren, wanneer de saus te dik is voeg je melk toe tot de saus de goede consistentie heeft.
-Laat nog 5 minuten pruttelen.
-Kruid met peper en zout en eventueel nootmuskaat.
-Voeg de geraspte kaas toe, roer goed door en strooi er dan de reepjes hesp bij.
-Warm de macaroni weer op in de saus, roer goed door en giet alles in een ovenschotel.
-Strooi geraspte kaas over de macaroni en zet 10 minuten onder de grill.

Smakelijk

Binnenkort begint de lente en moet ik in mijn hof werken wanneer Abel slaapt, het blijft hier triestig dus, ga gerust efkes op vakantie.