zaterdag 6 februari 2010

Over keukenvisioenen en sfeer uit een boekske.

paumesNu we toch over boeken in de keuken bezig zijn, hier de volgende aflevering: boeken over keukens. In dit geval boeken over keukens die niet uit de boekskes komen. Ja daar bestaan boeken over.

Bij Paumes hebben ze zalige boeken over alles wat niet uit de boekskes komt, van kinderkamers in Nederland over bakkerijen in Parijs tot keukens in Londen.

En ik heb al de keukenboekjes gekocht want ik heb iets met keukens, als ik groot ben gaan we nl verbouwen en hét belangrijkst van een huis vind ik de keuken, uiteraard weet ik al wat ik wil, een grote leefkeuken met lange tafel en een open haard met daarvoor een gemakkelijke zetel, liefst wat versleten. Ik wil zo geen keuken kant en klaar uit de winkel maar zoiets geassembleerd. Kleur dus en rommel en plezier en vooral geen Flamantgruwelen. Aan de keuken grenst een koele berging waar alles winkeltjesgewijs netjes staat uitgestald en in de keuken staat er een gasfornuis van een ruim een meter.
Meer moet dat voor mij echt niet zijn.

Dus eigenlijk zoudt ge zeggen dat ik geen boekjes meer nodig heb, maar dat is uiteraard niet waar want er moet nog sfeer geschept worden en daarvoor heb ik inspiratie nodig en dat kunt ge dus blijkbaar gewoon kopen.

Het volgende op de Paumesboekenlijst zijn de boeken over ateliers, want dat wil ik ook, maar toch niet zo graag als die ene, gezellige, grote leefkeuken.

Volgende keer geen boeken, maar weer handwerk, meer bepaald iets met die jurkjes.

36 opmerkingen:

 1. Anoniem6.2.10

  Hoi madame zsaza,

  Ik kriebel al van ongeduld om te zien wat je met de mooie jurkjesrekeningskes deed.

  Weekendgroetjes,
  Kaatjeto

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem6.2.10

  Oefs foutje... 't moest tekeningetjes zijn natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooe cute! http://www.paumes.com/book-e/detail-e/appartements/appartements.html deze wil ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt echt heel veel boeken.. Ik ben benieuwd naar wat je gemaakt hebt.

  Ow ja, neeh die buikfoto is niet echt, die had ik van internet geplukt. Tenminste het is niet mijn buik, dus mss is het wel echt hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ge maakt ons weer curieus he.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goh ik wil zo een cubaanse keuken met veel kleur!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ohlala spannend... die jurkjes. Ik ben reuze benieuwd!. Maar wat me intrigeert is het berichtje " reactie is verwijderd door de auteur". Zijn er dan echt mensen die rare dingen posten? Of schuttingtaal? of prietpraat? of ....

  FeeSter groetjes
  anne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ga ze wel ne keer komen lenen uw boeken want ze zien er leuk uit, tegelijk met uw kennis japanees (of japanese kennis) of staat er nog genoeg frans in om ze te snappen ??

  ik doe het voorlopig nog wel even met de apartmenttherapy.com'en van deze wereld om het maximum te halen uit ons kleine peperkoekenhuizeke...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Keukens kijken is zalig!

  En ik heb het volste recht om mij te laten meeslepen enzo, want wij gaan dit jaar beginnen met onze verbouwingen en ja, die keuken, dat is natuurlijk het ALLERbelangsrijkste en dat moet exact zo worden zoals wij in onze hoofdjes hebben en NATUURLIJK staat zulk een keuken in geen enkel boekske!
  Misschien wel in die mooie boekjes van jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is er ook een boekske over naaikamers inrichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ tantehilde: wrijf het er nog eens in ja! Iedereen jaloers maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Boekskes kijken. Zo plezant!

  Ik heb dan nog geluk. Ik mag weer een keuken kiezen. Onze zolder wordt een loft met het oog op kangoeroewonen (of hoe heet dat) en daar komt ook een keuksken in.

  Veel plezier met sfeer scheppen, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh la la, ben benieuwd naar de kleedjesmaaksels... !!

  En een keuken zou je altijd even moeten kunnen uittesten vind ik, dan pas weet je hoe het nog beter kan :) Zo'n mega-gasvuur met minstens 5 pitten staat op mijn verlanglijstje - helaas ligt hier nog geen aardgas in 't straat...
  Diejen boerenbuiten ook hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anne, dat is meestal iemand met een schrijffout of iets dergelijks, nu was het Izzari die nog iets vergeten was.

  666, het is volledig Japans, ik geloof dat de titels in het Engels zijn, maar al de rest is onleesbaar, maar er staat weinig tekst in, eigenlijk stoort het niet.

  Ik wil mijn boekjes wel eens de tour der bloggers met keukendromen laten doen, zo lang ik weet waar ze zitten en iedereen ze na een week doorstuurt naar de volgende op de lijst, heb ik er geen probleem mee.

  Tante Hilde, de boekjes over ateliers hé, maar die ga ik bestellen, dus moet je nog eens op de koffie komen!

  Wij hebben ook geen stadsgas, we gaan gas laten leveren zoals mazout, debiel maar er zit niks anders op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben echt benieuwd naar het volgende bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ok zeg het mij dan als ge die in huis hebt he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ちょうど私たちの家のようです

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Of in het Vlaams:
  't is gelijk bij ons thuis.

  @Ilse: 't is Japans

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @tante Hilde: Wij hebben zo'n boek in huis over ateliers en ik moest al denken aan u en uw megagrote kamer. Die boeken zijn echt heerlijk.
  @Mme Zsazsa: Oef, gelukkig wil niet iedereen een kraaknette, kille keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, ik wou ook zo'n grote keuken met zo'n groot vuur ... liefst een AGA dat lijkt me zo leuk ... 's morgens stoofpotje erin en 's avonds lekker smullen, brood bakken elk weekend koekjes en cake ... maar toen kwam de prijs van mijn droomfornuis. 't Zal zijn voor als ik heel groot ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een AGA is inderdaad een super fornuis, maar verstookt heel veel. Het is ook altijd warm (dus ook in de zomer). Indien bovenstaande niet zou kloppen. Dit is ons verteld door een familielid die een Aga heeft. Ecologisch zou het niet zo verantwoord zijn. Niet dat alles ecologisch verantwoord moet zijn. Hou mijn hand even boven mijn hoofd.
  Wij hebben een Boretti op aardgas. Ook super!

  En ik zou ook wel een kraaknette keuken willen, maar het lukt me gewoon niet. Overal ditjes en datjes en kleurkes en kringloopspullekes. Man wordt er soms gek van.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Marie, welk boekje heb jij?


  Ik vind een AGA ook heel tof, maar in de zomer heel wat minder (en de prijs nog minder) dus ik ga ook voor iets Boretti-achtig gaan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @marie: ja welk boekje is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Das ongeveer de keuken die wij hier in de komende twee jaar gaan zetten. En aan 't einde van de grote tafel heel veel raam dus zicht op den hof. En aan 't andere eind van de tafel komt loodrecht erop een keukeneiland met dat grote fornuis. Dan kan ik een klapke doen met de eters terwijl ik aan de stoof sta. Nog veel ideeën zunne, maar moesten die boekskes echt eens een ronde doen, 'k zou ze ook graag eens bezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. maaike8.2.10

  hoi,

  wij staan midden in een verbouwing, en die boekjes (keukens enzo) lijken mij super. kan je die ergens ook kopen, of enkel bestellen? Bibliotheek misschien?
  groetjes, maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 27. We kochten uiteindelijk een M-system. Een heel grote oven en 6 gaspitten, kan ik wel gebruiken met zo'n bende.
  Tot op heden ben ik zeer tevreden van het fornius. Beterkoop dan een SMEG of een AGA.
  Veel keukenplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Niet dat ik zelf niet al vol ideeën zit, maar ik ben into kinderkamers en dus heb ik de boekjes over kinderkamers in Stockholm en Copenhagen besteld. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik kijk heel erg uit naar een berichtje over de jurkjes (schrijft degene die zowat nooit blogt).

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ made by KK: wij hebben ook zo'n M-system! geweldig content van!

  @mme zsazsa: moh, gij wilt een keuken zoals de mijne! ;-) ge moogt hier ook eens een taske thee komen drinken voor wat inspiratie hoor... hihi!

  ik ben geweldig curieus naar uw volgende post...

  veel plezier dermee madame!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mamasha, ik wil ze wel opsturen hoor, zijn er nog geïnteresseerden?
  Er staan wel niet echt keuken in, het is meer keukendecoratie.

  Maaike, nog nooit ergens anders tegengekomen, in de Fnac ed hebben ze dat niet.

  M-system dat is Boretti zeker?
  Ik vraag me eigenlijk af vanwaar dat prijsverschil komt, vuur is toch vuur, en een beetje vuur en veel vuur kunt ge toch op elk deftig fornuis geregeld krijgen, niet?

  les quatre mères ik heb daar al vaak foto's van gezien en daar staan echt wel leuke dingen in, willen we binnenkort eens tijdelijk ruilen?

  Nellebel, goed, ik drink het liefst kruidenthee!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oeh, die boekjes zien er super uit! Kosten ze veel en vallen de verzendingskosten wat mee? Ik zou ze gelijk allemaal willen :-) Surtout die over kinderkamerkes en tuintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Inderdaad, da's de budgetlijn van borretti. Maar borretti's hebben veel meer frullekes, volgens mij zijn de knoppen dan in koper en al!

  En ik geloof dat de oven ook veel zwaarder is, wij gingen de electriciteit moeten laten verzwaren geloof ik, voor zo een boretti. (bij ons is de oven dus elektrisch en de pitten zijn op gas) Ik vind dat die M-system meer dan zijn werk doet!

  Ge zijt echt meer dan welkom, hoor, voor een tas T! Ik wil er zelfs een Tessa Kiros-taart bij bakken... maar ik moet een klein beetje toegeven dat ik wat aan't stoefen was, eigenlijk, met onze keuken (bloost). Hij is wel schoon, maar nog niet helemaal klaar... de ramen zijn nog niet afgewerkt met vensterbanken en zo... Ik wil u wel wat foto's zenden hoor, dan kan je zelf de afweging maken of het de moeite is om voor een tas T en een stuk taart naar het verre assebroek af te reizen!

  groetjes, Nellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ja Nellebel, stuur die foto's al maar!

  BeantwoordenVerwijderen