Over keukenvisioenen en sfeer uit een boekske.

paumesNu we toch over boeken in de keuken bezig zijn, hier de volgende aflevering: boeken over keukens. In dit geval boeken over keukens die niet uit de boekskes komen. Ja daar bestaan boeken over.

Bij Paumes hebben ze zalige boeken over alles wat niet uit de boekskes komt, van kinderkamers in Nederland over bakkerijen in Parijs tot keukens in Londen.

En ik heb al de keukenboekjes gekocht want ik heb iets met keukens, als ik groot ben gaan we nl verbouwen en hét belangrijkst van een huis vind ik de keuken, uiteraard weet ik al wat ik wil, een grote leefkeuken met lange tafel en een open haard met daarvoor een gemakkelijke zetel, liefst wat versleten. Ik wil zo geen keuken kant en klaar uit de winkel maar zoiets geassembleerd. Kleur dus en rommel en plezier en vooral geen Flamantgruwelen. Aan de keuken grenst een koele berging waar alles winkeltjesgewijs netjes staat uitgestald en in de keuken staat er een gasfornuis van een ruim een meter.
Meer moet dat voor mij echt niet zijn.

Dus eigenlijk zoudt ge zeggen dat ik geen boekjes meer nodig heb, maar dat is uiteraard niet waar want er moet nog sfeer geschept worden en daarvoor heb ik inspiratie nodig en dat kunt ge dus blijkbaar gewoon kopen.

Het volgende op de Paumesboekenlijst zijn de boeken over ateliers, want dat wil ik ook, maar toch niet zo graag als die ene, gezellige, grote leefkeuken.

Volgende keer geen boeken, maar weer handwerk, meer bepaald iets met die jurkjes.