Geef mij maar een boterham.

Bokes
Hoe het ter sprake kwam weet ik niet meer, maar De Huisvrouw en ik hebben zo niks met met die hele cupcake - taartenfeerage besloten we gisteren, nu moet ik wel eerlijk toegeven dat er nog niemand voor mij zo'n cakeje/taart heeft versierd, want misschien is dat wel superlekker, maar tot nu krijg ik alleen maar tandpijn bij het bekijken van zo'n foto.
Waarschijnlijk zijn we, of ik toch zeker daar te simpel voor.
Ik ben bv eerder een liefhebber van een goed boke met lekker beleg of toespijs zoals ze hier zeggen (een beetje verder zeggen ze trouwens bijval of bijbeet). Er zijn wel regels voor welk beleg op welke kleur van brood moet, ik verduidelijk.

Heel donker brood: Kaas met of zonder mosterd, confituur of het belegsummum der-bruine-boterham-of-toch-in-de-ochtend: spekvet met bruine suiker!
Grijs, desgewenst bruin brood: platte kaas met bruine suiker en kip kap met mosterd, maar dat heb ik al in geen jaren gegeten, ik ben nogal zwart-wit blijkbaar.
Wit: Banaan met een ietsiepietsie boter en witte suiker, choco uiteraard en weeral een summum: omelet, liefst gegeten tijdens een schoolreis in de bus nog voor je de oprit oprijdt.

Maar dan... dan er is de uitzondering, speculaaspasta.
Speculaaspasta gaat waarlijk bij alles.
En op dit nog warm zelfgebakken speltbrood, daar kan geen taartenfee tegenop.