In afwachting van wat hemdjes voor Jef en een winterjas voor mij laat ik u nog eens meeproeven van nog maar eens een geslaagd receptje uit de Delicious.
Dat gaat hier meer en meer op een kookblog gelijken, goed nieuws voor mij en mijn huisgenoten natuurlijk want dat betekent dat er hier lekker gegeten wordt.
Abel eet al een tijdje gewoon van de pot mee dus moet ik er een beetje op letten dat er iets op tafel komt dat lekker en eetbaar is voor baby's maar niet naar babyvoeding proeft.
Af en toe stoom ik nog eens een aardappel of wat wortels om iets te vervangen dat niet zo makkelijk eetbaar is voor baby's (rijst is een ramp om op te kuisen, harde rauwe groenten zijn ook nog niet echt makkelijk binnenspeelbaar), maar meestal lukt het om iets te vinden dat aan beide eisen voldoet.
Over het algemeen eet Abel zelfs meer dan Jef, maar dat schijnt normaal te zijn op die leeftijd.
Dit dus, kip-groententagine met citroencouscous, heel lekker, en nog maar eens een courgettegerecht, dat komt van pas voor iedereen met een moestuin/groentenpakket.
Nodig:
-80 ml olijfolie
-2,5 el ras el hanout (gewoon in de Delaize, maar wel bij de 'vreemde' producten)
-4 kipfilets, in stukjes
-200 gram couscous
-geraspte schil van 1 citroen plus sap van een halve citroen
-hete kippenbouillon
-1 ui, gehakt
-2 tenen knoflook, gehakt
-2 courgettes, in stukken
-400 gram gehakte tomaten
-400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
-2,5 el korianderblaadjes
-Marineer de kip een kwartier in de helft van de olie en ras el hanout.
-Meng in een kom de couscous met wat olie en de schil van de citroen en giet er de hete bouillon bij, zoveel als aangegeven staat op de verpakking, roer los met een vork, giet er het citroensap bij en kruid met peper en zout.
-Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui tot hij zacht is.
-Voeg knoflook en courgette toe en bak tot de courgette gaar is.
-Neem alles uit de pan en zet even aan de kant.
-Roerbak de kip in dezelfde pan goudbruin in een paar minuten.
-Voeg het courgettemengsel, de tomaten, kikkererwten, 100 ml bouillon en de rest van de ras el hanout toe en laat pruttelen tot de kip gaar is.
-Roer de koriander er door en serveer op de couscous.
Smakelijk!
Nog iemand iets lekkers getest uit de Delicious van deze maand?
Eenpans(en een klein kastrolleke)gerecht
Labels: Koken