Zoek de groente!

Courgettes

Het blijft moeilijk, mooie foto's maken van eten.
Maar zo lelijk dat de foto is, zo lekker was het eten, amai.
Ik was verwonderd, dat merkt u misschien?

Het zit zo, ik wou wel eens gevulde courgettes maken, alles was in huis gehaald, de courgettes in den hof waren nét op punt, maar ik had er geen zin meer in, niet zoals al de rest hier aanwezig.
Normaalgezien zou ik dan zuchten en steunen dat ik toch eigenlijk feitelijk liever iets anders wou eten waarop iedereen instemmend zou zuchten en steunen en we frieten zouden gaan halen, maar nu niet (de reden hiervoor verneemt u misschien later deze week) dus zette ik me zuchtend en steunend voor het www en vond een hoop recepten waarmee ik dit samenstelde.

Ik was van plan om er apart een tomatensaus bij te geven, maar op het laatste moment heb ik de saus over de gevulde courgettes gekieperd en in de oven geschoven.
De halfvolle rijst paste er geweldig bij.

De foto heb ik getrokken met het idee: moest het lekker zijn kan ik het misschien bloggen en amai, dat was het, het is niet vaak zo stil aan tafel.

Elk recept sprak van de courgettes eerst koken, raar want op 40 minuten zouden die toch door en door gaar moeten zijn, Nimsa vertelde dat ze anders uit elkaar vallen dus deed ik dat maar, iemand anders moet maar testen of het echt moet, maar Nimsa lijkt mij nogal een wijze, dus ik zou ze geloven.

Nodig voor vier personen:
-2 gewone courgettes of vier kleintjes
-1 blokje vleesbouillon
-1 ei
-400 g kalfsgehakt
-100 g Parmezaanse kaas
-100 g gerookte ham (cobourg-parma-pancetta-...), fijngehakt
-1 cupje tomatenpuree
-5 el paneermeel
-6 el peterselie, fijngehakt
-2 el oregano, fijngehakt
-zout en peper
-Olijfolie


-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadjes.
Kook de courgettehelften in de bouillon in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
-Doe het gehakt in een kom en meng met de de andere ingrediënten.
-Vul de courgettehelften met het vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie.
-Bak de courgettes in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

De tomatensaus is de ordinaire versie: stoof een uitje, kap er een brikje passata bij en laat pruttelen.

Dit moet u ècht proberen!