Veggiemaand

Courgettetaart
Ik zou graag ne keer meer vegetarisch eten, net zoals u waarschijnlijk want echt goed voelt ge u daar niet bij al die beesten die we naar binnen steken omdat we zo niet meteen een idee hebben wat we kunnen maken om te eten.

Laat het nu toevallig deze maand veggiemaand zijn (ahaaa, die voelde je niet aankomen hé) en dus dé reden om er in te vliegen, samen met een hoop andere bloggers en als jij ook een blog hebt kan je zelfs gewoon keihard meedoen want er zijn nog een heleboel recepten nodig willen we niet elke dag courgette op ons bord krijgen.

Bon, mijn eerste bijdrage dan, courgettetaart, niet zelfbedacht maar uit Het Handboek Ecologische Voeding van Velt en dat klinkt even saai als het eruit ziet, maar er staan wel lekkere dingen in en dat klinkt dan weer minder enthousiast als ik het bedoel. Een lekkere bijgerecht, gemakkelijk en rap klaar én wat mss nog het belangrijkste is, het is nog maar eens een lekker courgettegerecht en daar kan je er nooit genoeg van hebben.


Nodig:
-400 gram courgette, grof geraspt, met schil
-1 ui, gesnipperd
-4 eieren
-2 el olijfolie
-1/2 kl dragon
-zout en peper
-Optioneel: Kaas, ik nam gruyère.

-Fruit de uit in de olie, voeg de courgette toe wanneer de uit zacht is, laat zo'n vijf minuten fruiten.
-Klop de eieren los met de kruiden.
-Roer het courgettemengsel door de eieren.
-Schep dit mengsel in een ingevette bakvorm.
-Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°