Op Abels verjaardag had ik wat quiches voorzien, voor ons en voor het bezoek, uw benen onder tafel mogen schuiven is altijd aangenaam en ik liet weer een geweldige indruk achter. De zogenaamde win-winsituatie.
Bij de quiches voorzag ik een lekker slaatje, alles uit het boek Taarten van Delphine de Montalier, een aanrader!
Maar daar gaat het nu feitelijk niet over, waar ik het wil over hebben zijn de eiwitten die overschieten als je een paar quiches hebt gemaakt, dat is zonde om die zomaar door de pombak te kieperen, ik houd ze bij en als ik nog tijd en goesting heb maak ik de dag zelf meringues, anders de dag nadien.
En hierboven ziet u hoe dat in elkaar steekt.
En hieronder ook nog eens.
-Per eiwit heb je 60 gram suiker nodig.
-Klop de eiwitten stijf en roer de helft van de suiker er door, dit mag hardhandig.
-Spatel de andere helft van de suiker door het eiwit.
-Als je een spuitzak hebt doe je alles daarin en anders schep je toefjes met twee lepels.
-Zet de meringues in een voorverwarmde oven van 125-140°C gedurende 45 minuten of tot je ze kan oppakken.
-Laat de ovendeur dicht tot de oven en meringues zijn afgekoeld anders worden ze keihard ipv krokant aan de buitenkant en zacht binnenin.
Ik heb geen spuitzak en ben niet handig genoeg om met lepels te werken dus ik nam een plastic zak, schepte daar alles in en knipte er een hoekje af, werkte perfect!
Op twee dagen at ik -en ik zo goed als alleen - alle meringues op van 6 eiwitten, 360 gram suiker dus.
Nice.
Meringues
Labels: Bakken, Boeken, Handgetekend, Koken