Het is precies weer lang geleden, een combinatie van een snotvalling (man ik ben daar altijd ziek van, koppijn en druk en getuut in de oren en ruis in de kop, ge kunt het u niet voorstellen, zielig ook, vooral zielig) nogal moe door een baby die élke dag wakker is om zes uur en als ik zeg élke dag dan bedoel ik ook élke dag (en ooh mijnen lieven heer, subiet dat winteruur, dan wordt dat gewoon vijf uur) en te laat te gaan slapen, maar bon, ge zijt hier niet voor naar gezaag te luisteren daar kent ge waarschijnlijk genoeg andere bronnen voor, maar ik verman mezelf, ge kent mij, de immer moedige sterkte vrouw, Mme Zsazsaaaa!
Bon, het is dus niet omdat ik zielig ben dat ik geen eten maak, uiteraard niet, ik maak lekker eten zelfs, heel lekker in dit geval, iets uit de Delicious van vorige maand, Kokoskipcurry met korianderpesto, dat laatste maakte ik wel niet, dat vond ik teveel moeite en pesto in een curry vind ik raar en ik wil geen raar eten maken.
Parmezaan in curry, komaan seg, dat is gelijk pannenkoeken met houmous of paardrijden met een maillot, allee dat laatste bestaat, maar het is geen zicht.
Neen, ik ben niet zo avontuurlijk, ik rijd paard met een jeans en doe gesnipperde koriander in mijn curry's.
De curry dus, het recept, mijn versie, de echte waar ik voor moest betalen, vindt u hier.
Nodig 4 personen:
-olie
-1 ui, fijngehakt
-3 tenen knoflook, fijngehakt
-Een potje groene currypasta van de supermarkt (beter nog is 2,5 el echte currypasta van een échte winkel)
-2 dubbele kipfilets in blokjes
-250 ml kippenbouillon
-400 ml kokosmelk
-4-6 krielaardappels, in vieren
-1-2 el vissaus of naar smaak
-sap van 1 limoen en partjes voor erbij
-busseltje koriander, gehakt
-Bak de ui in de olie tot hij zacht is.
-Roer de knoflook en de currypasta er door en bak 1 minuut.
-Voeg de kip toe en roerbak tot de kip met de pasta wordt bedekt.
-Doe er de bouillon, kokosmelk en gesnipperde koriander bij
-Laat een kwartier pruttelen en voeg dan de aardappelpartjes toe.
-Breng op smaak met zout, peper, de vissaus en het citroensap.
Echt keilekker!
Deel twee
Maar wat ik nu eigenlijk wil vertellen is dat ik dat wel gemakkelijk vind zo'n weekmenu, efkes uw hersenen pijnigen en ge zijt er voor de rest van de week uit.
Op maandag koop ik alle droge ingrediënten en vlees of vis voor de eerste twee dagen, de derde dag eten we vegetarisch, dag vier ga ik naar de markt en in de rapte naar het plaatselijke supermarktje en op zaterdag stuur ik Mr Zsazsa voor croissants en de verse benodigdheden voor de rest van de week, maar ziet eens wat een organisatie, precies een werkende vrouw!
En dus maar één keer nadenken hé, niet te doen, wat een efficiëntie!
Ik schrijf zelfs mijn boodschappenlijstje zondagavond.
Ik heb er geen idee van of jullie zitten te wachten op het weekmenu van de Zsazsas, maar ik ga het toch doen, want dat is hier mijn blog.
Maandag: De Te Gekke Vistaart, van Jamie Oliver met witte boontjes in tomatensaus.
Al jaren een succes, in meerdere huishoudens precies aan het aantal hits op Google te zien.
Ik laat de eieren er wel uit, want ik vind dat precies rubber.
Dinsdag: Kokoskipcurry van deel één.
Woendag: Tabouleh met Halloumi en falafel
Ik vind de tabouleh van Jamie de allerlekkerste, maar ik maakte deze keer een andere versie, die van op den tv en had maar een klein beetje spijt dat ik niet voor de allerlekkerste ging. En ge zult het niet geloven, maar hier hoort ook korianderpesto bij, is dat een hype misschien, na de cupcakerage de pesto-met-rare-kruiden-rage?
Allee, ik wil maar zeggen dat ik weer niet meedeed.
Donderdag: Gebraden kip met gebakken patatjes en champignonnenroomsaus
Al drie donderdagen na elkaar. Drie kinderen en twee ouders, dat is compromissen sluiten.
Vrijdag: Pladijs met tartaarsaus en puree, poging twee, vorige week gaf de viskraam forfait.
Zaterdag: Linzenstoofpot met wat groenten, en brood, dat ik zelf ga bakken.
Zondag: Misschien samosa's met de rest van de linzen, misschien ook niet.
Het zou straf zijn om mij al van de tweede keer wel een hele week aan het plan te houden.
En nog een vettig fotooke van de vistaart erbij, zomaar voor niks.
Zo, tot volgende week, u eet toch ook?